четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Технологии / Sony ще представи смартфон Xperia X Premium с уникален дисплей?

Sony ще представи смартфон Xperia X Premium с уникален дисплей?

През февруари японският производител на потребителска електроника, прекъсна своята „Z“-серия, като представи новата си серия Xperia X, както и нейните разновидности Xperia X Performance и Xperia XA, в различните ценови сегменти.

Сега изглежда, че компанията планира представянето на нов модел от серията – в лицето на Xperia X Premium.

Според слуховете на пазара, този модел ще е наследникът на смартфона от най-висок клас Z5 Premium, който бе първия на пазара с дисплей с резолюция 4К.

Ако слуховете са верни, именно екранът ще е и основната отличителна характеристика и на смартфона X Premium.

Той се очаква да е с HDR-дисплей, или нещо ново за светът на мобилните устройства. Този стандарт обаче, става все по-разпространен при телевизорите.

сони Xperia X Performance

Това означава, че дисплеят ще може да визуализира 1.07 милиарда цвята, в сравнение с „едва“ 16.8 милиона цвята, визуализирани в момента от смартфоните от най-висок клас на пазара.

Новият смартфон Xperia X Premium се очаква да се отличава с 120 Hz норма на рефрешване, както и контраст 2000:1. Или той ще има най-високия контраст откриван при дисплй на смартфон. Устройството ще предоставя 1 000 нита „яркост на бялото“, която ще е близо два пъти повече от тази в размер на 539 нита, при модела Samsung Galaxy S7.

По отношение на останалите технически характеристики, смартфонът се очаква да е с процесор Snapdragon 820, 3 GB оперативна памет и порт USB Type-C. Не е ясно обаче, кога ще бъде представен на пазара.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …