неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Технологии / Всичко за новите смартфони на Google

Всичко за новите смартфони на Google

Google представи вчера дългоочакваните си модели Pixel и Pixel XL, с които компанията за пръв път навлиза в света на производството на смартфони.

Въпреки, че устройствата се произвеждат от тайванската компания HTC, техният дизайн е изцяло дело на интернет-търсачката и носят нейния бранд.

Най-добрите смартфони с 6 GB оперативна памет за септември

Основната разлика между двата модела е в големината на техния екран, моделът Pixel се отличава с 5-инчов дисплей, докато XL е с 5.5-инчов дисплей. Тялото и на двата смартфона е от алуминий, като малка част от гърба е запазена за стъкло.

pixel

Двете устройства не се отличават с „хоум бутон“. Вместо това, виртуален такъв се появява на екрана им. От десните страни е разположен бутонът за увеличаване на звука, както и този за активирането им. На гърба се намира сензорът за пръстови отпечатъци.

Според експерти, дизайнът на новите смартфони не грабва от пръв поглед и не е толкова „изтънчен“, колкото този на модели като iPhone, или Galaxy S7.

По отношение на техническите характеристики, моделът Pixel е с 5-инчов AMOLED дисплей с резолюция 1080 пиксела, докато по-големият е с 5.5-инчов AMOLED QHD-дисплей.

AMOLED-дисплеите при двете устройства са избрани заради желанието на Goole да го използвате в комплект с новото устройство за виртуална реалност на компанията – Daydream.

Иначе и двата смартфона се отличават с най-новия чип Snapdragon 821, както и четири гигабайта оперативна памет. Задната камера е 12-мегапикселова, докато предната е с резолюция от 8 мегапиксела. Потребителите ще могат да избират между варианти с 32 и 128 GB вътрешна памет.

Батерията на модела с по-малък екран е 2 770 mAh, докато тази на по-големия е с капацитет от 3 450 mAh.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *