сряда , март 29 2017
Начална Страница / Водеща / Десет мита за инвестирането

Десет мита за инвестирането

Инвеститорите са заливани непрестанно от повече информация, от тази, която могат да обработят. Често обаче, сред съветите които могат да откриете в интернет – пространството може да се натъкнат на информация, която не е особено ползотворна, или пък можете да интерпретирате неправилно. Ето някои подобни съвети:

1. Стартирането е трудно, а откриването на сметка е тежък процес

clients

Ако никога досега не сте инвестирали на фондовите пазари, то това може да изглежда, като нещо страшно, запазено само за професионалистите. В действителност обаче, това не е точно така. Вече е по-лесно от всякога да си отворите сметки, докато си стоите на дивана в хола. В същото време можете да избирате между стотици търговски платформи и брокери, които в най-голяма степен отговарят на вашите критерий и избран стил на търговия.

Ето какво трябва да направите преди да започнете да инвестирате

2. Нуждаете се от много средства, за да започнете

Друг широкоразпространен мит сред новите инвеститори е, че имат нужда от голям капитал, за да започнат. Това не е така!

давам пари

Много от платформите позволяват да започнете да търгувате дори и със 100 долара. Което между другото не е лош вариант за старт или за запознаване с възможностите и особеностите на избраната от вас платформа. Всъщност практиката сочи, че инвеститорите често могат да направят сериозни грешки, само защото не са запознати с една търговска платформа.

3. Търговията на фондовите пазари е изключително рискова

investment-risk

Не е задължително да е така. Всъщност нивото на риска, който ще поемете зависи само и единствено от вас. Това, че една платформа ви дава възможност да търгувате с до 100 или до 500 пъти размера на първоначалния ви капитал, не означава, че трябва да ползвате подобен заемен капитал. Риск-мениджмънта, критичен за дългосрочния успех на финансовите пазари, е изцяло във ваши ръце.

4. Системата е „сбъркана”

Често можете да чуете от много от търгуващите на финансовите пазари, че системата се манипулира или има сериозни „бъгове”. И докато никоя система не е съвършена, имайте в предвид, че тази система се е усъвършенствала и е работила през последните векове. И най-вероятно ще продължи да работи и в бъдеще. Няма нищо лошо да се опитате да „капитализирате” дупки в системата, ако успеете да ги откриете и разбира се са законни.

Четири често срещани инвеститорски грешки

5. Миналото представяне е индикация за бъдеща доходност

възвръщаемост

Това е една често срещана грешка и объркване сред инвеститорите. Те приемат, че историческото представяне на един актив, фонд или мениджър, са индикация за бъдещото такова. Обикновено обаче, се случва точно обратното…

Провери също

бичи пазар

Защо доходността на инвестициите ви е критично важна?

Мислите си, че трябва да се скриете някъде от бурята на финансовите пазари след BREXIT-a? …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *