вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Водеща / Как плашите потенциалните купувачи на имота ви?

Как плашите потенциалните купувачи на имота ви?

Много е вероятно да продавате имота си за пръв път. И в случай, че не ползвате консултант, то още по-вероятно е да допускате грешки, с които да плашите потенциалните купувачи дошли на оглед, без дори да го съзнавате.

Ето някои от най-честите грешки в тази насока:

1. Семейни портрети и детски картини навсякъде

ИМОТ

Разбира се, че е нормално да имате такива, в крайна сметка това е било мястото, където сте изграждали спомени. И все пак, помислете от друг ъгъл.

Прост начин да определите какъв имот можете да си позволите

Потенциалните купувачи ще се опитват да си се представят как живеят те в този апартамент, преди да го купят. Така, че ще им е много по-лесно да рисуват картини в главата си, без всичко наоколо да им подсказва, че това е чуждо лично пространство.

2. Необичайни миризми

Никой дом не може да изглежда като нов вечно, особено такива в които е живяно дълго време. И все пак имайте в предвид, че миризмата е сериозен фактор във вземане на решение от купувачите, макар често и на подсъзнателно ниво.

В тази насока миризмата трябва да е универсална, а не много специфична. Постарайте се имотът ви да мирише на нещо, което се асоциира с чистота.

3. Имотът ви е „заклещен“ в миналото

SGtfp-1456324827-699-blog-3

Едно е да поддържате имота си в идеално състояние, а съвсем различно е да го поддържате в едно и също състояние, подобно на това, в което сте го придобили.

Ако сте го купили преди 20 години и се опитвате да го продадете в същото състояние, то той ще навява спомени от миналото и най-вероятно ще изглежда „морално остарял“ в очите на потенциалните купувачи.

4. Мръсен и неугледен

Първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете да продавате един имот е да го изчистите и подредите. В противен случай, няма как да очаквате да го реализирате успешно.

5. Имате фототапети

Как да продадете имота си на по-добра цена?

Няма нищо лошо в това да имате фототапети. Спомнете си обаче, колко време ви трябваше за да изберете най-подходящите за вашите вкусове. А сега си помислете, дали ще се понравят на всеки вкус. Много по-добре е да ги махнете и да освежите стените в светли цветове, които освен всичко ще създават и усещане за простор.

6. Следвате купувачите по петите

Най-лесният начин да накарате потенциалният купувач да се чувства странно и притеснен е, като го следвате „по петите“.

Така той ще има усещането, че се опитвате да скриете нещо и освен това няма да се чувства комфортно да разгледа всичко на спокойствие. В крайна сметка резултатът ще бъде, че той най-вероятно няма да може да събере достатъчно от информацията, която го интересува, за да вземе мотивирано решение за покупка.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *