понеделник , юли 24 2017
Начална Страница / Водеща / Как плашите потенциалните купувачи на имота ви?

Как плашите потенциалните купувачи на имота ви?

Много е вероятно да продавате имота си за пръв път. И в случай, че не ползвате консултант, то още по-вероятно е да допускате грешки, с които да плашите потенциалните купувачи дошли на оглед, без дори да го съзнавате.

Ето някои от най-честите грешки в тази насока:

1. Семейни портрети и детски картини навсякъде

ИМОТ

Разбира се, че е нормално да имате такива, в крайна сметка това е било мястото, където сте изграждали спомени. И все пак, помислете от друг ъгъл.

Прост начин да определите какъв имот можете да си позволите

Потенциалните купувачи ще се опитват да си се представят как живеят те в този апартамент, преди да го купят. Така, че ще им е много по-лесно да рисуват картини в главата си, без всичко наоколо да им подсказва, че това е чуждо лично пространство.

2. Необичайни миризми

Никой дом не може да изглежда като нов вечно, особено такива в които е живяно дълго време. И все пак имайте в предвид, че миризмата е сериозен фактор във вземане на решение от купувачите, макар често и на подсъзнателно ниво.

В тази насока миризмата трябва да е универсална, а не много специфична. Постарайте се имотът ви да мирише на нещо, което се асоциира с чистота.

3. Имотът ви е „заклещен“ в миналото

SGtfp-1456324827-699-blog-3

Едно е да поддържате имота си в идеално състояние, а съвсем различно е да го поддържате в едно и също състояние, подобно на това, в което сте го придобили.

Ако сте го купили преди 20 години и се опитвате да го продадете в същото състояние, то той ще навява спомени от миналото и най-вероятно ще изглежда „морално остарял“ в очите на потенциалните купувачи.

4. Мръсен и неугледен

Първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете да продавате един имот е да го изчистите и подредите. В противен случай, няма как да очаквате да го реализирате успешно.

5. Имате фототапети

Как да продадете имота си на по-добра цена?

Няма нищо лошо в това да имате фототапети. Спомнете си обаче, колко време ви трябваше за да изберете най-подходящите за вашите вкусове. А сега си помислете, дали ще се понравят на всеки вкус. Много по-добре е да ги махнете и да освежите стените в светли цветове, които освен всичко ще създават и усещане за простор.

6. Следвате купувачите по петите

Най-лесният начин да накарате потенциалният купувач да се чувства странно и притеснен е, като го следвате „по петите“.

Така той ще има усещането, че се опитвате да скриете нещо и освен това няма да се чувства комфортно да разгледа всичко на спокойствие. В крайна сметка резултатът ще бъде, че той най-вероятно няма да може да събере достатъчно от информацията, която го интересува, за да вземе мотивирано решение за покупка.

Продължава на следваща страница…

Провери също

черно и бяло

Три съвета за забогатяване от 12 финансови книги

Три са общите съвета, които могат да бъдат извлечени от близо 12 книги за финанси. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *