петък , януари 19 2018
Начална Страница / Водеща / 10-те най-влиятелни личности в света

10-те най-влиятелни личности в света

От финансовото издание Bloomberg изготвиха традиционната си класация на десетте най-влиятелни личности в света.

От там предупреждават, че докато изборът в някои сфери, като бизнеса и финансовата например, е доста по-лесен, то по отношение на политическата влиятелност нещата са доста трудни за измерване. Ето и кои според изданието са десетте най-влиятелни личност в света в момента:

10. Серхио Моро – федерален съдия Бразилия

серхио моро

Моро и неговият екип от прокурори са прекарали последните две години в преследването на следите на скандал на стойност близо 2 милиарда долара, простиращ се на четири континента.

Техните усилия съдействаха за влизането на Бразилия в най-голямата рецесия за страната от век насам, създавайки предпоставка за отстраняването на бразилския президент Дилма Русеф.

9. Уорън Бъфет – изпълнителен директора на Berkshire Hathaway

уорън бъфет

Няма смисъл да коментираме въздействието върху пазарите на третия най-богат човек в света, както и един от най-гениалните инвеститори на всички времена.

8. Джанет Йелън – президент на Фед

джанет йелън

Йелън освен президент на Фед е и една от най-влиятелните жени в света. И това е напълно логично предвид на заеманата позиция. Интересът към Йелън обаче, е по-голям отвсякога, като всяко едно нейно действие може да доведе до заличаване на милиарди долари от инвеститорските пари.

Когато Йелън предприе първото повишение на лихвите в САЩ от финансовата криза насам, прогнозите на много от пазарните анализатори, че Йелън ще унищожи пазарите не се сбъднаха. Дори напротив, щатските индекси са при рекордни стойности, въпреки, че на всички е ясно, че рано или късно ще видим нормализиране на лихвената политика на резерва.

7. Марио Драги – ръководител на ЕЦБ

драги

Не се противопоставяй на ЕЦБ. Това е основното послание към всички инвеститори. Няма да можете да се преборите с влиятелния Драги, който уверено и с твърда ръка ръководи европейската централна банка. А тя е изправена пред редица предизвикателства в среда на слаб ръст, политическа нестабилност и БРЕКЗИТ.

6. Ангела Меркел

меркел

Меркел е една от най-влиятелните жени в света, като в момента е изправена пред сериозни предизвикателства. От една страна популярността й намалява, следствие на емигрантската криза в Европа, от друга, тя е ключов фактор за запазване на цялостта на еврозоната и ЕС, в условия на гласуван референдум за напускане на Великобритания от границите на съюза.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *