неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Водеща / Десетте най-добре платени професии в света

Десетте най-добре платени професии в света

Всички искат да са инвестиционни банкери. Замисляте ли се обаче, дали възнаграждението е достатъчно, за да компенсира целия стрес и напрежение, на което ще сте подложени.

А когато става въпрос за възнаграждение, то далеч не е най-високото сред различните професии, които можете да изберете.

Най-високо платените професии в САЩ

Ето кои са Десетте най-високо платени професии в света:

1. Хирург

хирург

Когато става въпрос за стрес на работното място, безспорно тук той е най-много. Това обаче, се възнаграждава. И докато доходите на хирурзите варират в широки граници, в зависимост от това в какво са специализирали, средното възнаграждение през изминалата година е било 352 000 долара, с прогнозиран темп на повишение през следващите десет години от 18%.

2. Психиатър

психиатър

През изминалата година психиатрите са изкарвали средно 181 880 долара в световен мащаб. Подобно на хирурзите и тук очакваната норма на ръст на възнаграждението е 18%. Разбира се, базата от която стартира ръста е далеч под този на лидерите в класацията. И все пак това е втората най-високо платена работа, която можете да изберете.

3. Общо практикуващ лекар

доктор

Топ три на най-скъпо платените професии се попълва от още една, в сферата на медицината. Средното възнаграждение на общо практикуващите лекари в световен мащаб е само със 700 долара под това на психиатрите. То се очаква да продължи да расте с 18% на година, през следващите десет години.

4. Висш мениджър

изпълнителен директор

Това е мястото на което могат да бъдат открити някои от най-добре платените експерти в света. Да се управлява успешно една организация, с приходи в размер на стотици, или дори милиарди долари не е лека задача.

Това предопределя и факта, че най-добрите мениджъри се отличават с много високи доходи. Като цяло, средното възнаграждение на висшите мениджъри е било 173 320 долара през изминалата година. Прогнозираният ръст през следващите десет години е в размер на 11%.

5. Зъболекари

зъболекар

Средното заплащане на зъболекарите в световен мащаб е доста под това на общопрактикуващите лекари. При ниво от 146 340 долара през изминалата година, средният очакван ръст за следващите десет години в заплащането тук е 16%.

6. Петролен инжинер

петролен инженер

Тук се изисква бакалавърска степен, която ще ви подсигури средна годишна заплата от 130 050 долара. Средният ръст в заплащането обаче, се очаква да е най-висок от дотук изброените професии, в размер на 26%, през следващите 10 години.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *