събота , август 19 2017
Начална Страница / Водеща / Десетте най-добре платени професии в света

Десетте най-добре платени професии в света

Всички искат да са инвестиционни банкери. Замисляте ли се обаче, дали възнаграждението е достатъчно, за да компенсира целия стрес и напрежение, на което ще сте подложени.

А когато става въпрос за възнаграждение, то далеч не е най-високото сред различните професии, които можете да изберете.

Най-високо платените професии в САЩ

Ето кои са Десетте най-високо платени професии в света:

1. Хирург

хирург

Когато става въпрос за стрес на работното място, безспорно тук той е най-много. Това обаче, се възнаграждава. И докато доходите на хирурзите варират в широки граници, в зависимост от това в какво са специализирали, средното възнаграждение през изминалата година е било 352 000 долара, с прогнозиран темп на повишение през следващите десет години от 18%.

2. Психиатър

психиатър

През изминалата година психиатрите са изкарвали средно 181 880 долара в световен мащаб. Подобно на хирурзите и тук очакваната норма на ръст на възнаграждението е 18%. Разбира се, базата от която стартира ръста е далеч под този на лидерите в класацията. И все пак това е втората най-високо платена работа, която можете да изберете.

3. Общо практикуващ лекар

доктор

Топ три на най-скъпо платените професии се попълва от още една, в сферата на медицината. Средното възнаграждение на общо практикуващите лекари в световен мащаб е само със 700 долара под това на психиатрите. То се очаква да продължи да расте с 18% на година, през следващите десет години.

4. Висш мениджър

изпълнителен директор

Това е мястото на което могат да бъдат открити някои от най-добре платените експерти в света. Да се управлява успешно една организация, с приходи в размер на стотици, или дори милиарди долари не е лека задача.

Това предопределя и факта, че най-добрите мениджъри се отличават с много високи доходи. Като цяло, средното възнаграждение на висшите мениджъри е било 173 320 долара през изминалата година. Прогнозираният ръст през следващите десет години е в размер на 11%.

5. Зъболекари

зъболекар

Средното заплащане на зъболекарите в световен мащаб е доста под това на общопрактикуващите лекари. При ниво от 146 340 долара през изминалата година, средният очакван ръст за следващите десет години в заплащането тук е 16%.

6. Петролен инжинер

петролен инженер

Тук се изисква бакалавърска степен, която ще ви подсигури средна годишна заплата от 130 050 долара. Средният ръст в заплащането обаче, се очаква да е най-висок от дотук изброените професии, в размер на 26%, през следващите 10 години.

Продължава на следваща страница…

Провери също

недвижими имоти

Осем признака, че сте готови за покупката на недвижим имот

Цените на имотите скачат през последните две години. Това обаче, само по себе си не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *