неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Водеща / Четири съвета за успешно инвестиране

Четири съвета за успешно инвестиране

Независимо колко добре си свършите работата в проучването на една компания, рано или късно ще стигнете до момента, когато ще трябва да съберете смелост и да купите, или продадете акциите й.

Невероятна инвестиционна стратегия, само с една губеща година от 40

Ето четири качества, за да инвестирате смело и успешно на пазара, представени от Дан Ферис, редактор на изданието „Extreme Value”.

Трябва да имате вяра в себе си

инвеститорски кураж

Това може да означава много неща. На първо място обаче, трябва да си зададете и честно да си отговорите на въпроса – разполагате ли с необходимите качества и умения сами да управлявате инвестициите си.

Ако отговорът на този въпрос е утвърдителен, то след това трябва да определите какъв тип инвеститор сте. Дали инвеститор, който се интересува от „стойност“, или „ръст“? Какво е по-подходящо за вас – да сте „дейтрейдър“, или пък дългосрочен инвеститор?

Какъвто и да е стилът на търговия, на който ще заложите, трябва да имате план.

Трябва да мислите дългосрочно

long-term

Второто качество, което трябва да притежавате, е способността да мислите дългосрочно. Трябва да имате подобен хоризонт, за да преодолявате емоционалните трудности, които неимоверно ще срещате.

Пазарът не се движи само в една посока – избраната от вас, така че трябва да имате добре визуализирана дългосрочна представа, за това какво ще се случва на него. Така ще можете да устоите изкушенията да закривате позициите си на минимална печалба (ако очаквате по-нататъшно движение в избраната посока), или пък да закривате позициите си, когато са на минус (само заради нормалната флуктоация на пазара).

В допълнение, на инвеститорите им е много трудно да се придържат към определена печеливша в миналото стратегия, когато тя се представя по-зле в момента от пазара, без да имат дългосрочна визия.

Трябва да се учите от грешките си

Resume-Mistakes-583x332

Това на пръв прочит изглежда логично и лесно. Инвеститорите обаче, имат склонност да повтарят едни и същи грешки, често водени от своето его или свръхсамоувереност. Със сигурност обаче, ще сте много по-успешни на фондовите пазари, ако прекарвате време в анализ на допуснатите грешки и се опитвате да не ги повтаряте в бъдеще.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *