Начална Страница / Водеща / Десет неща, които трябва да правите „по пътя към богатството“

Десет неща, които трябва да правите „по пътя към богатството“

Мисията на нашия сайт е да ви помогне да тръгнете по пътя към богатството. Преди това обаче, трябва да се оттървете от всички предразсъдъци и извинения, за да направете това и да осъзнаете, че ключът към забогатяването е в самия вас. Трябва само да го потърсите и извадите наяве.

Богатите правят това по-различно от теб!

И докато за последното ще се опитаме да ви помогнем с нашите материали, ето някои от най-разпространените грешки, които ви спират да влезете в групата на „единия процент“.

1. Трябва да харчите по-малко

под възможностите

Не веднъж сме застъпвали тезата, че ключът към богатството е в това да живеете под възможностите си. Всъщност, скромният начин на живот, е една от отличителните черти на някои от най-богатите хора в света, като например – на Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Това не е придобито качество, след като са станали едни от най-богатите хора в света, а по-скоро качество, което им е помогнало да построят своето богатство.

2. Трябва да пестите повече

спестяване

Да пестите, е друго критично изискване, за да повишите шансовете си да влезете в групата на милионерите, а защо не и на милиардерите? Най-добрият ви приятел е сложаната лихва, благодарение на която, само заделянето на 58 лева на месец, могат да се превърнат в милион…

3. Не трябва да сте твърде задлъжнели 

Кажете „не“ на кредитите!

не на кредитите

„Най-успешните клиенти, с които съм работил в моята 18 годишна кариера на консултант, са тези, които не са имали дългове, като са разполагали с позитивен кеш-флоу“, коментира Джоузеф Карбон, основател на WealthManagementfortheRealWorld.com.

Да кажете „не“ на дълговете е ключов начин на поведение, залегнал в успеха на много хора. Защо ли? Защото първо това означава, че се лишавате от задоволяване на някои прищевки (т.е. живеете под възможностите си) и второ – не плащате лихви, които могат да ядат сериозна стойност от бъдещите ви доходи.

4. Хвърляте пари на вятъра и пропускате добри възможности

Има много начини по които да хвърляте „пари на вятъра“. Някои от тях са да си купувате всичко ново – например нови коли (което е доказано една от най-губещите покупки), или пък да робувате на „марките“, по отношение на дрехи, търговски вериги и др. Освен да хвърляте пари на вятъра, може да изпускате и добри инвестиционни възможности, или пък покупки, само защото робувате на определени предразсъдаци – като например „инвестирането на борсата е хазарт“, или пък „най-сигурно е да инвестираме в имоти“.

5. Трябва да имате невероятен чар и харизма

Историята познава много случаи на успели и забогатяли, които на пръв поглед не са се отличавали с изключителен чар и въздействие върху останалите. И все пак те са вярвали на сто процента в своите идеи и са дали всичко необходимо, за да ги осъществят (включително време и капитал).

453

Естествено нещата няма да се случат от само себе си, а липсата на чар е извинение за мързеливите.

6. Трябва да можете да виждате в бъдещето

Не точно, понякога и добър поглед и визия върху настоящето може да са достатъчни. От какво се нуждае светът и потребителите в момента, може да е по-ценно дори от това да виждате от какво ще се нуждае света в бъдеще.

6

Нещо повече, историята познава много повече провали предизвикани от това, че са били създавани продукти и услуги, за които потребителите все още не са били готови.

Финансови съвети давани от някои от най-богатите хора в света

7. Трябва да се придържате към плана си, независимо от това какво се случва

Отново не особено правилно тълкуване. Трябва да сте гъвкав, адаптивен и способен да приемате загубите и реално да преценявате нещата.

64

Ако виждате, че бизнесът ви, продукта ви или услугата ви нямат потенциал и бъдеще, т.e. сбъркали сте в преценката си, единственото, което можете да постигнете с тотално упорстване, е фалит. Или трябва да ги промените по някакавъ начин, или да помислите за нови.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Какъв тип инвеститор сте?

Задачата на инвестиционните консултанти не е лесна. Когато дават инвестиционен съвет на свой клиент, те …