сряда , октомври 18 2017
Начална Страница / Водеща / Десет неща, които трябва да правите „по пътя към богатството“

Десет неща, които трябва да правите „по пътя към богатството“

Мисията на нашия сайт е да ви помогне да тръгнете по пътя към богатството. Преди това обаче, трябва да се оттървете от всички предразсъдъци и извинения, за да направете това и да осъзнаете, че ключът към забогатяването е в самия вас. Трябва само да го потърсите и извадите наяве.

Богатите правят това по-различно от теб!

И докато за последното ще се опитаме да ви помогнем с нашите материали, ето някои от най-разпространените грешки, които ви спират да влезете в групата на „единия процент“.

1. Трябва да харчите по-малко

под възможностите

Не веднъж сме застъпвали тезата, че ключът към богатството е в това да живеете под възможностите си. Всъщност, скромният начин на живот, е една от отличителните черти на някои от най-богатите хора в света, като например – на Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Това не е придобито качество, след като са станали едни от най-богатите хора в света, а по-скоро качество, което им е помогнало да построят своето богатство.

2. Трябва да пестите повече

спестяване

Да пестите, е друго критично изискване, за да повишите шансовете си да влезете в групата на милионерите, а защо не и на милиардерите? Най-добрият ви приятел е сложаната лихва, благодарение на която, само заделянето на 58 лева на месец, могат да се превърнат в милион…

3. Не трябва да сте твърде задлъжнели 

Кажете „не“ на кредитите!

не на кредитите

„Най-успешните клиенти, с които съм работил в моята 18 годишна кариера на консултант, са тези, които не са имали дългове, като са разполагали с позитивен кеш-флоу“, коментира Джоузеф Карбон, основател на WealthManagementfortheRealWorld.com.

Да кажете „не“ на дълговете е ключов начин на поведение, залегнал в успеха на много хора. Защо ли? Защото първо това означава, че се лишавате от задоволяване на някои прищевки (т.е. живеете под възможностите си) и второ – не плащате лихви, които могат да ядат сериозна стойност от бъдещите ви доходи.

4. Хвърляте пари на вятъра и пропускате добри възможности

Има много начини по които да хвърляте „пари на вятъра“. Някои от тях са да си купувате всичко ново – например нови коли (което е доказано една от най-губещите покупки), или пък да робувате на „марките“, по отношение на дрехи, търговски вериги и др. Освен да хвърляте пари на вятъра, може да изпускате и добри инвестиционни възможности, или пък покупки, само защото робувате на определени предразсъдаци – като например „инвестирането на борсата е хазарт“, или пък „най-сигурно е да инвестираме в имоти“.

5. Трябва да имате невероятен чар и харизма

Историята познава много случаи на успели и забогатяли, които на пръв поглед не са се отличавали с изключителен чар и въздействие върху останалите. И все пак те са вярвали на сто процента в своите идеи и са дали всичко необходимо, за да ги осъществят (включително време и капитал).

453

Естествено нещата няма да се случат от само себе си, а липсата на чар е извинение за мързеливите.

6. Трябва да можете да виждате в бъдещето

Не точно, понякога и добър поглед и визия върху настоящето може да са достатъчни. От какво се нуждае светът и потребителите в момента, може да е по-ценно дори от това да виждате от какво ще се нуждае света в бъдеще.

6

Нещо повече, историята познава много повече провали предизвикани от това, че са били създавани продукти и услуги, за които потребителите все още не са били готови.

Финансови съвети давани от някои от най-богатите хора в света

7. Трябва да се придържате към плана си, независимо от това какво се случва

Отново не особено правилно тълкуване. Трябва да сте гъвкав, адаптивен и способен да приемате загубите и реално да преценявате нещата.

64

Ако виждате, че бизнесът ви, продукта ви или услугата ви нямат потенциал и бъдеще, т.e. сбъркали сте в преценката си, единственото, което можете да постигнете с тотално упорстване, е фалит. Или трябва да ги промените по някакавъ начин, или да помислите за нови.

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Искате ли да живеете нормално след пенсия?

Страната ни се отличава с третата най-висока средна възраст на населението в ЕС, след Германия …