понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Водеща / Политическата несигурност у нас може да е добра новина за инвеститорите

Политическата несигурност у нас може да е добра новина за инвеститорите

Ако се чудите как политическа несигурност, може да е добра за инвеститорите ще ви отговорим – това може да създаде възможност да си купите по-евтини активи.

Както е казал Бъфет – „гледам на всяка корекция, като на добра възможност да купувам евтини активи“. В допълнение, последнияt пример от избори в САЩ и изборната победа на Тръмп, показа как първоначално понижение на индексите, може да приключи с нови рекорди.

Ето как да биете по доходност Sofix (поне на база история)

Доброто в случая е, че след наскорошния ръст на родните индекси, можем със сигурност да говорим, че спадът от последните близо две години до лятото е бил корективен, а възходящия тренд се поднови отново…

Т.e., на потенциално понижение на Sofix от тук нататък, може да се гледа като на корекция, което прави мисълта на Бъфет актуална за родната действителност.

Докога потенциално понижение на SOFIX може да се приема като корекция?

бичи пазар

Тук ще последваме изключително ефективната за родния фондов пазар теория, заимствана от техническия анализ, която между другото следваме отблизо. А именно – докато е в сила „златното пресичане“.

Или казано по друг начин, докато 50-дневната средна величина на индекса е над 200-дневната.

Чудото на БФБ се случи на 4-ти август!

Именно това „златно пресичане“, за което ние от Bogat.bg първи известихмe на 4-ти август, инициира до голяма степен силното повишение на показателя и ръста му от над 20% от тогава.

Трябва да отбележим, че към настоящия момент, 50-дневната средна величина на показателя е при ниво от 499 пункта, докато 200-дневната е при нива от 487 пункта. Или все още инвеститорите няма от какво да се притесняват.

Разбира се можем да споменем още две неща от техническа гледна точка. Първо, ноември е традиционно най-лошия месец за инвеститорите от историческа гледна точка. За сметка на това обаче, следващите три месеца – декември, януари и февруари, са изключително добри за показателя, поне на база представянето на SOFIX през последните шестнадесет години.

Така, че един идеален вариант е спад на индекса през ноември, който може да се използва за заемане на позиции от закъснелите индивидуални и институционални инвеститори, и последващо силно рали, което е традиционно за края на годината и началото на следващата.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на акции на БФБ

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *