четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Водеща / Евро 2016 изразено в пари и кой ще е следващия шампион?

Евро 2016 изразено в пари и кой ще е следващия шампион?

През следващия близо месец, „светът ще е футбол“, или поне Европа ще е футбол. Погледите на жителите на европейските страни, участници в надпреварата ще са изцяло вперени в телевизионните екрани, или на стадионите, поне докато техните тимове са в надпреварата.

Вижте още: Роналдо и Меси са най-скъпо платените спортисти за миналата година

Как се изразява обаче, европейското първенство в пари? Ето някои интересни факти…

ronaldo-i-mesi-768x403

Знаете ли, че звездата на Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, който между другото е най-скъпо платения спортист през последната една година, струва четири пъти колкото играчите на целия национален отбор на Унгария?

Унгарските футболисти се оценяват на 28 милиона евро, спорад данни на холандската финансова група ING, докато потенциалня трансфер на Роналдо може да бъде на стойност 104 милиона евро.

За сравнение вторият най-скъп футболист, оценен на 79 милиона евро е Томас Мюлер от немския национален отбор.

Ето и останалите най-скъпи футболни участници в първенството:

high paid football stars

В допълнение, проучването сочи, че испанския отбор е най-скъп, като играчите в него се оценяват на 658 милиона евро. За сравнение немския отбор е на второ място с оценка в размер на 566 милиона евро. Следват Франция с 493 милиона евро, Белгия с 452 милиона евро и Англия с 447 млн. Евро.

Вижте още: Най-богатите европейски футболни клубове

„Много изследвания сочат, че стойността на един отбор до голяма сепен предопредеялт какви са крайните му шансове за успех. Ако използвате това като индикатор, след достатъчно на брой случаи – шест, седем, осем, девет или десет, в крайна сметка ще познаете дори само на тази база. Красотата на играта обаче е, че всеки мач е сам за себе си и в много случаи ще станем свидетели на това как Давид побеждава Голиат“, се казва в анализа на ING.

teams

По отношение на феновете, с най-отдадени такива се отличава Турция. Те са склонни да заделят един процент от годишните си заплати, ако това означава тимът им да победи.

Според специалистите, това може би се предопределя до голяма степен от факта, че тимът на Турция никога не е печели титлата. Испания спечели последните две надпревари, Германия спечели световната титла. След успехите на тези отбори, те някак си започват да свикват и да се нагждат към успеха.

Кой ще е следващият европейски шампион?

Практиката сочи, че обикновено това не е този, на който букмейкърите дават най-големи шансове – това в момента е Германия.

Ако се заложи на правилото за най-високата стойност на отбора, който има най-голям шанс да спечели, това може да бъде Испания.

finalist

Според анализаторите на Goldman Sachs, които прилагат метод за прогнозиране при последните големи първенства, с най-голам шанс е домакина Франция.

Моделът прогнозира, че на полуфиналите ще се срещнат Испания и Англия, както и Франция и Германия. Финала според финансовата институция ще е между Испания и Франция.

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …