петък , януари 19 2018
Начална Страница / Водеща / Финансови съвети от някои от най-богатите хора в света

Финансови съвети от някои от най-богатите хора в света

Най-богатите хора по света мислят различно от всички останали. Именно това до голяма степен е ключа към техния успех. Те също така знаят специфични неща за  парите, което им позволява да запазват и увеличават богатството си.

Вижте още: 12 мисли на Бъфет обобщаващи всичко, което трябва да знаете за инвестициите 

Ето седем съвета за парите, дадени от някои от най-богатите хора по света:

1. Парите се равняват на свобода

12

„Парите означават свобода“, казва Кевин Орайли, един от най-успешните канадски бизнесмени и инвеститори в Shark Tank. Това е нещо, което богатите осъзнават.

И докато парите не могат да купят свобода, ако имате достатъчно (не само да посрещате първичните си нужди), те дават право на избор какво искате да правите и кога да го правите.

2. Оглеждайте се за инвестиции всеки ден

Богатите и успешните винаги мислят за бъдещето. Ето защо те непрекъснато търсят нови инвестиционни възможности в ежедневието си.

инвестиции

Дали ще е след като се информират за новите тенденции в социалните мрежи или докато се хранят в новооткрит ресторант, мозъкът им е зает да мислят и оценяват нови инвестиционни алтернативи. Това им помага да не стават лениви по отношение на инвестициите си и непрестанно да повишават нетното си богатство.

3. Стойте далеч от сложни инвестиции

534

Не един и двама от най-добрите инвеститори в света препоръчват да стоите настрана от инвестиции, чийто бизнес и същност не разбирате.

Това е едно от основните мотота на Уорън Бъфет и причина да не инвестира в технологични компании. Богатите стоят встрани от инвестиции с високи такси и комисиони, традиционно неразбираеми и продавани обикновено на хора, които не ги разбират.

4. Да не харчите е също, като да изкарвате пари

Богатите и успешните разбират, че трябва да поддържат и водят скромен начин на живот. В основата на почти всички фалити на богати спортисти стоят именно неразумните харчове и живот далеч отвъд възможностите им.

Вижте още: Това е скучната тайна на забогатяването

харчене на пари

Когато се лишавате от определени покупки, повишавате възможностите си да инвестирате, за да живеете по-добре в бъдеще и да увеличавате нетното си състояние.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …