вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Водеща / Седем схващания, които ще ви помогнат да забогатеете

Седем схващания, които ще ви помогнат да забогатеете

„Ако следвате вярванията, философията и стратегията на богатите, то шансовете ви да забогатеете се повишават значително“, според Стив Сийболд, автор на бестселъра „Как мислят богатите“.

Основният проблем е, че повечето хора не правят това…

„Прекарах първите 25 години от живота си да мисля по отношение на парите, както мислят повечето хора, което непрекъснато ме поддържаше беден“, пише авторът. „Веднъж, когато промених начина си на мислене и парите започнаха да валят“, споделя още той.

А ето и какви са възприятията на богатите за парите, от които можете да се поучите:

Парите решават повечето проблеми

american dollars in the hands

Най-богатите хора гледат на парите като на нещо добро – свобода, възможности и средство за решаване на проблеми. Те не се страхуват да приемат парите като нещо „хубаво“.

„Хората с възможности осъзнават критичната роля на парите – да дават опции и възможност“, пише Сийболд. „Те също така знаят, че ако не сте щастливи без пари, то няма да сте щестливи и с тях. И докато парите не носят щастие сами по себе си, те са един от най-важните аспекти в играта на живота“, смята автора.

Обикновено хората гледат на парите като на враг. Много от обикновените хора имат проблеми в отношенията си с парите и изпитват неудобство. „Ако искате да започнете да привличате пари обаче, трябва да спрете да гледате на тях като на враг и да ги приемате за най-големия ви съюзник“, съветва Сийболд.

Забогатяването има малко общо с нивото ви на образование

Хората, които са забогатяли сами знаят, че този процес има много малко общо с интелигентността и много повече с фокуса и постоянството. За да натрупате богатство не е задължително да сте по-умни от останалите.

„По-скоро зависи от това да знаете какво искате и да сте точно фокусиран върху това как да го постигнете, независимо от това какво ви коства и колко трудно е да го направите“, съветва Сийболд.

Историята познава много случаи на успели хора, които са се отказали от следването си в университета, за да преследват мечтите си.

Ако правите това, което обичате, парите ще ви следват

Хората масовo смятат колко ще получат, за да свършат нещо. Богатите хора откриват какво обичат да правят и после превръщат любовта си в начин да изкарват пари. Ако правите това което обичате, шансовете ви да достигнете до финансово благосъстояние са много по-големи.

Не е задължително да имате пари, за да „правите“ пари

Много хора се отказват от това да преследват мечтите си, уверени в това, че за да правят пари, трябва да имат пари. Или казано по друг начин мислят си, че митът „пари при пари отиват“ е в сила.

Това не е вярно! Много по-вероятно е да забогатеете ако имате креативни идеи, отколкото ако имате стартов капитал, но нямате идея. В съвременния свят има много начини да финансирате идеите си, ако убедите околните, че те имат потенциал.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …