Начална Страница / Водеща / Историята на успеха на Джордж Сорос

Историята на успеха на Джордж Сорос

Джордж Сорос е с нетно благосъстояние в размер на над 24 милиарда долара, което го поставя на 23-то място по богатство в последната класация на Forbes 400.

Може би интересно за нашите читатели ще е, как Сорос е достигнал до това „несметно“, според представите на повечето от нас, богатство?

Защо да инвестирате като Сорос, това няма да ви направи богати?

Роден на 12-ти август през 1930-та година в Будапеща, Унгария, първоначалното натрупване на капитал от легендарния инвеститор стартира със залога му срещу британския паунд, през далечната вече 1992 година. Известен като „залогът за един милиард долара“, тази инвестиция е донесла на Сорос печалба от над 1 милиард долара само за 24 часа.

george-soros-owes-him-1952389829

Не случайно, Сорос е известен в инвестиционните среди, като „човекът разорил британската централна банка“.

Както е ясно обаче, това не е единствената печеливша позиция на гениалния Сорос. Неговия фонд Quantum Fund е носил годишна възвръщаемост от 33% на година, за период от над 30 години, което само по себе си е невероятно постижение.

Именно благодарение на постоянството си и успеха да бие пазара и то с много, Сорос е съумял да увеличи богатството си до настоящите му размери.

Най-великите инвеститори на всички времена

Сорос завършва престижния университет London School of Economics през 1947-ма година. Негов ментор е бил Карл Попър, философ, въвел понятието „отворено общество“. Попър е повлиял сериозно върху инвестиционните възприятия на Сорос.

През 1956-та година, Сорос се мести в САЩ, като работи в няколко фирми на Уолстрийт, като трейдър и анализатор. Важен момент за неговото бъдеще е поверяването му да управлява офшорния фонд First Eagle Fund, в компанията Arnold and S. Bleichroeder през 1967. Успехът му води до основаването на втори фонд Double Eagle Fund през 1969-та година.

George Soros

Сорос и неговия асистент Джим Роджърс, напускат компанията за която са работили и основават фонда Soros Fund Management през 1973-та година. Структуриран като хеджфонд, по-късно той е преименуван на Soros Fund и впоследствие се превръща в Quantum Fund през 1979-та година.

От основаването си до днес фондът е донесъл 3 365% възвръщаемост на инвеститорите, или 10 000 долара се превръщат в 346 500 долара.

До 1981-ва година, активите на фонда нарастват до 381 милиона долара, като състоянието на Сорос се оценява на 100 милиона долара.

Продължава на следваща страница…

Провери също

как да инвестирате

Защо и кога, животът под наем не е „хвърляне на пари на вятъра“

Сред българите все още цари схващането, че животът под наем е хвърляне на „пари на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *