понеделник , март 27 2017
Начална Страница / Водеща / Историята на успеха на Джордж Сорос

Историята на успеха на Джордж Сорос

Джордж Сорос е с нетно благосъстояние в размер на над 24 милиарда долара, което го поставя на 23-то място по богатство в последната класация на Forbes 400.

Може би интересно за нашите читатели ще е, как Сорос е достигнал до това „несметно“, според представите на повечето от нас, богатство?

Защо да инвестирате като Сорос, това няма да ви направи богати?

Роден на 12-ти август през 1930-та година в Будапеща, Унгария, първоначалното натрупване на капитал от легендарния инвеститор стартира със залога му срещу британския паунд, през далечната вече 1992 година. Известен като „залогът за един милиард долара“, тази инвестиция е донесла на Сорос печалба от над 1 милиард долара само за 24 часа.

george-soros-owes-him-1952389829

Не случайно, Сорос е известен в инвестиционните среди, като „човекът разорил британската централна банка“.

Както е ясно обаче, това не е единствената печеливша позиция на гениалния Сорос. Неговия фонд Quantum Fund е носил годишна възвръщаемост от 33% на година, за период от над 30 години, което само по себе си е невероятно постижение.

Именно благодарение на постоянството си и успеха да бие пазара и то с много, Сорос е съумял да увеличи богатството си до настоящите му размери.

Най-великите инвеститори на всички времена

Сорос завършва престижния университет London School of Economics през 1947-ма година. Негов ментор е бил Карл Попър, философ, въвел понятието „отворено общество“. Попър е повлиял сериозно върху инвестиционните възприятия на Сорос.

През 1956-та година, Сорос се мести в САЩ, като работи в няколко фирми на Уолстрийт, като трейдър и анализатор. Важен момент за неговото бъдеще е поверяването му да управлява офшорния фонд First Eagle Fund, в компанията Arnold and S. Bleichroeder през 1967. Успехът му води до основаването на втори фонд Double Eagle Fund през 1969-та година.

George Soros

Сорос и неговия асистент Джим Роджърс, напускат компанията за която са работили и основават фонда Soros Fund Management през 1973-та година. Структуриран като хеджфонд, по-късно той е преименуван на Soros Fund и впоследствие се превръща в Quantum Fund през 1979-та година.

От основаването си до днес фондът е донесъл 3 365% възвръщаемост на инвеститорите, или 10 000 долара се превръщат в 346 500 долара.

До 1981-ва година, активите на фонда нарастват до 381 милиона долара, като състоянието на Сорос се оценява на 100 милиона долара.

Продължава на следваща страница…

Провери също

губещ

Кои са грешките, които продължаваме да повтаряме, докато не загубим всичко?

Навярно сте чували фразата „остави го да се опари и ще се научи“. И докато …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *