четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Водеща / Това са най-изгодните кредитни карти в момента

Това са най-изгодните кредитни карти в момента

Борбата при издателите на кредитни карти е ожесточена. Този продукт все още е сравнително нов за българите и не се ползва масово, така че родните финансови институции се опитват всячески да привлекат нови потребители. А веднъж привлечени, основна част от тях стават редовни ползватели.

Какви са предимствата и недостатъците на кредитните карти?

За кредитните карти сме писали много. Те имат предимства и недостатъци. Преди да посочим условията по коя кредитна карта са най-изгодни в момента обаче, ще припомним някои неща за този продукт, които трябва да се знаят от всеки потенциален техен ползвател.

Сред основните недостатъци на кредитните карти са високите лихвени проценти (в сравнение със стандартните потребителски кредити), убийствени глоби при неспазване на срокове за правене на вноска и това, че са неподходящи за хора, които не могат да контролират разходите си и са склонни към емоционални покупки.

кредитни карти

Потребителите трябва да са наясно, че най-разумният начин да се ползва този продукт, за да не се попада в „спиралата на вечната задлъжнялост“ е да покриват ползваната сума в рамките на предоставения им гратисен период, когато не се дължат лихви.

Ако решите да плащате само минималната погасителна вноска, то трябва да имате в предвид следното. За кредитна карта с лимит от 2 000 лева, лихвен процент от 18% и минимална погасителна вноска от 2% по ползваната сума, ще ви трябват около 370 месеца, или над 30 години, за да я покриете напълно.

Иначе кредитните карти си имат и своите позитиви. Те са сигурно и удобно средство за разплащане, което не изисква да носите винаги кеш в себе си. Съвременните карти се отличават с изключително високо ниво на сигурност, с многобройни защити. Кредитните карти са широко използвани и са платежно средство в почти всички магазини не само у нас, но и в чужбина. С една и съща карта можете да се разплащате както в България, така и навсякъде по света.

credit-card-security2

В допълнение има определени стоки и услуги, които няма как да платите по друг начин, освен с кредитна карта. Например за резервации за самолетни билети или други онлайн покупки от международни сайтове. Те са стандарт в разплащането, който често не може да бъде заобиколен.

Кредитната карта дава известна защита при пазаруване в чужбина, като платената от вас сума може да бъде възстановена, ако не получите стоката в рамките на договорения срок.

Та на въпроса, коя е най-изгодната кредитна карта в момента?

Този въпрос няма еднозначен отговор. Важното, за да изберете най-изгодната за вас кредитна карта, е за какъв период смятате да я ползвате, както и по какъв начин. Кредитните карти имат две цени – едната е при извършване на покупки, другата, ако теглите пари в брой.

Как да не хвърляте пари на вятъра

Финансовите институции обаче, целят да ограничат потребителите от това да ползват този кредитен инструмент за източник на кеш и поради тази причина разходите по теглени в брой средства са много високи – обикновено годишния процент на разходите е над 20%.

Сега ще погледнем и към сроковете. За тези, които ще имат нужда от допълнителен източник на средства за половин година, има кредитна карта, без лихва по средствата за направените покупки за първите шест месеца. Офертата идва от Тексим Банк.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *