четвъртък , септември 21 2017
Начална Страница / Водеща / Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

Ако има едно единствено нещо до което трябва да сведем успеха, то ние ще изберем качеството никога да не се предаваш. Независимо колко „лошо си паднал“, ако не станеш и не продължиш по-силен от всякога, то най-вероятно никога няма да успееш.

Вижте още: Три ужасно прости начина да забогатеете

Мислите си, че на известни успели хора всичко им е тръгнало по „мед и масло“. Грешите…

Ето някои примери, които доказват нашата теза, че да не се предаваш е може би най-критичното качество за да достигнеш до успеха.

Henry-Ford

Хенри Форд – основател на Ford Motor Company и пионер на модерния бизнес се проваля редица пъти по пътя си към успеха. Първата му компания за създаване на автомобили фалира, година и половина след като е създадена. Форд успява да натрупа достатъчно капитал, за да започне наново, но година по-късно отново е извън компанията под натиска на инвеститорите. Въпреки, че цялата автомобилна индустрия губи вяра в него, той успява да намери нов инвеститор и да основе Ford Motor Company – останалото е история.

Вижте още: Десет съвета от Бъфет как да забогатеете

thomas-edison-1

Томас Едисън – на младият Едисън му е било повтаряно, че е „твърде тъп“, за да научи каквото и да било. Той е бил уволнен от първите си две работи, защото не е бил достатъчно продуктивен.

walt-disney

Уолт Дисни – един от великите бизнес лидери, който създава глобалната империя Disney, включваща филмово студио, тематични увеселителни паркове и потребителски стоки, не започва успешно кариерата си. Преди големият успех той преминава през редица провали. Уолт Дисни е уволнен от вестник Kansas City Star, защото не бил достатъчно креативен ! През 1922 г. той създава първата си компания на име Laugh-O-Gram. Компанията правела анимационни филми и кратки рекламни филмчета. През 1923 г. Laugh-O-Gram фалира. Дисни не се отказва, стяга багажа и заминава за Холивуд, където основава The Walt Disney Company.

jordan

Майкъл Джордан е бил изключен от училищния отбор в девети клас поради „некадърност“.

messi

На 11-годишна възраст отстраняват Лионел Меси от отбора му, след като е диагностициран с рядка болест. Казват му, че едва ли ще направи кариера като футболист.

soichirohonda-588x288

Соичиро Хонда е бил отхвърлен, като кандидат за инженер в Toyota. Той започва да прави сам скутери в дома си и е стартирал собствен бизнес, в последствие насърчен от съседите си.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …