неделя , август 20 2017
Начална Страница / Водеща / Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

richard-branson-in-hamburg

Ричард Брансън – Той несъмнено е успял предприемач с много успешни начинания срещу името си, между които Virgin Atlantic, Virgin Music и Virgin Active. Когато е на 16 г. Брансън напуска училище, за да започне да издава списание, което обаче няма успеха, на който се e надявал. След това Брансън започва бизнес с разпространение на грамофонни плочи по пощата, който обаче потръгва толкова добре, че Брансън отваря собствен музикален магазин на име Virgin. По пътя до успеха той има и много неуспехи, между които са Virgin Cola, Virgin Vodka, Virgin Clothes, Virgin Vie, Virgin cards, и т.н.

Вижте още: Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

albert einstein

Албърт Айнщан е проговорил едва на четири годишна възраст. Учителката му е казвала „това дете нищо няма да постигне“.

opra

Опра Уинфри – тя е сред най-влиятелните знаменитости на сп. Forbes през последното десетилетие и може да се похвали със забележителна кариера като водещ на токшоу, медиен собственик, актриса и продуцент. В началото на кариерата си обаче се е сблъсквала с редица неуспехи. Уинфри е уволнена от работа като репортер, защото „не била подходяща за телевизията“. Тя също така била уволнена като водещ на вечерните новини по WJZ-TV и била понижена в длъжност, като трябвало да се изявява в сутрешния блок.

elvispresley

Елвис Пресли е бил уволнен от Джими Дени, мениджърът на Гранд Ол Опрай с думите „Нищо няма да стане от теб, синко. Най-добре започни да караш отново камион“

This Oct. 16, 2012 photo shows author J.K. Rowling at an appearance to promote her latest book "The Casual Vacancy," at The David H. Koch Theater in New York. Rowling, the popular author of the "Harry Potter" series, spoke for just over an hour before a capacity crowd in her sole U.S. public appearance to promote her first novel for grownups. (Photo by Dan Hallman/Invision/AP)

Дж. К. Роулинг написва книгите за Хари Потър, които се продават в тираж от над 450 млн. копия, а поредицата филми по тях са едни от най-успешните от финансова гледна точка. В началото тя получила откази от редица издатели. Много от тях отхвърляли творбата й с мотиви от рода „много дълга за детска книга“ или „детските книги не носят пари“.

Вижте още: Как да забогатеете? Според десет от най-богатите хора в света…

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …