неделя , август 20 2017
Начална Страница / Водеща / Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

bill-gates

Бил Гейтс – съоснователят и председател на Microsoft напуска Харвард и създава компания на име Traf-O-Data. Партньорството между него, Пол Алън и Пол Гилбърт е базирано на добра идея, но лошият им бизнес модел не осигурява на компанията много клиенти. Тя трупа загуби в периода 1974-1980 г. преди да бъде закрита. Бил Гейтс и Пол Алън обаче използват горчивия опит и избягват тези грешки, когато създават Microsoft.

beatles

Decca Recording Studios са отхвърлили да записват Бийтълс в началото на кариерата им. „Не ни харесват как звучат, нямат бъдеще в шоубизнеса“ са били техните мотиви.

gisele4-768x474

Младата Жизел пристига в Ню Йорк на 16-годишна възраст и среща сериозни трудности в намирането на работа. Тя е била отхвърляна 42 пъти, преди да направи пробив в шоу на Александър Маккуин през 1998-ма година. Това споделя звездата, пред изданието People.

jobs-jpg

На 30-годишна възраст Стив Джобс е бил съсипан и безцеремонно уволнен от борда на директорите на създадената от него компания. По-късно той се връща с гръм и трясък и я „преражда“ от почти границите на фалита.

NEW YORK, NY - JUNE 03: Stephen King attends Meet the Creators at Apple Store Soho on June 3, 2013 in New York City. (Photo by Jim Spellman/WireImage)

Първата книга на Стивън Кинг е била отхвърлена от 30 места за издаване. Това го кара да се ядоса и да я хвърли на боклука. Жена му обаче я намира и го кара да пробва отново.

И още много и много други. А дали и вашата история на това да не се отказвате никога, няма да попадне някой ден сред световните медии? Ще разберете само, ако го направите…

 

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …