понеделник , юни 26 2017
Начална Страница / Водеща / Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

Тези хора никога не се предадоха, въпреки фалстарта им…

bill-gates

Бил Гейтс – съоснователят и председател на Microsoft напуска Харвард и създава компания на име Traf-O-Data. Партньорството между него, Пол Алън и Пол Гилбърт е базирано на добра идея, но лошият им бизнес модел не осигурява на компанията много клиенти. Тя трупа загуби в периода 1974-1980 г. преди да бъде закрита. Бил Гейтс и Пол Алън обаче използват горчивия опит и избягват тези грешки, когато създават Microsoft.

beatles

Decca Recording Studios са отхвърлили да записват Бийтълс в началото на кариерата им. „Не ни харесват как звучат, нямат бъдеще в шоубизнеса“ са били техните мотиви.

gisele4-768x474

Младата Жизел пристига в Ню Йорк на 16-годишна възраст и среща сериозни трудности в намирането на работа. Тя е била отхвърляна 42 пъти, преди да направи пробив в шоу на Александър Маккуин през 1998-ма година. Това споделя звездата, пред изданието People.

jobs-jpg

На 30-годишна възраст Стив Джобс е бил съсипан и безцеремонно уволнен от борда на директорите на създадената от него компания. По-късно той се връща с гръм и трясък и я „преражда“ от почти границите на фалита.

NEW YORK, NY - JUNE 03: Stephen King attends Meet the Creators at Apple Store Soho on June 3, 2013 in New York City. (Photo by Jim Spellman/WireImage)

Първата книга на Стивън Кинг е била отхвърлена от 30 места за издаване. Това го кара да се ядоса и да я хвърли на боклука. Жена му обаче я намира и го кара да пробва отново.

И още много и много други. А дали и вашата история на това да не се отказвате никога, няма да попадне някой ден сред световните медии? Ще разберете само, ако го направите…

 

Провери също

черно и бяло

Три съвета за забогатяване от 12 финансови книги

Три са общите съвета, които могат да бъдат извлечени от близо 12 книги за финанси. …