вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Водеща / Къде най-често грешат инвеститорите в имоти?

Къде най-често грешат инвеститорите в имоти?

Покупката на недвижим имот е тема актуална почти колкото преди финансовата криза. Хората имат склонност бързо да забравят, особено лошите неща, като за съжаление, често не си вадят изводи от допускани грешки.

Продажните цени на имотите най-високи от близо седем години

В среда, в която продажните цени на имотите са близки до най-високите си нива от седем години насам, инвестицията в имот може да е на дневен план пред много от хората. Ето защо, ще посочим няколко често правени грешки от инвеститорите в имоти, които е добре да не допускате.

Нямат план за действие

Strategy plan

Кое трябва да е първо – намирането на страхотен имот                            или съставяне на план? Според експертите, правилният отговор е – планирането. Да планираме, трябва да е нещо, което да учим още в училище, според финансовите консултанти. Така придобитите умения, ще ни помагат цял живот и във всичко – включително и при покупката на имот.

Преди да започнете да търсите имот, съставете си план за действие. Той трябва да включва – на първо място наистина ли имате нужда и искате да купите имот? Откъде ще финансирате покупката и при каква цена? В кои жилищни квартали желаете да си купите имот? На какви критерий трябва да отговаря имота и др.

Не търсят консултантска помощ

кристална топка

Друга често срещана грешка е, че инвеститорите се опитват да правят всичко сами. Те са имотен брокер, който търси имота, правен консултант, който ги консултира, финансов консултант, който им дава съвет изгодна или не е покупката на имот, строителен консултант, който прави оценка на качеството на строителството и потенциални проблеми с имота и т.н.

За съжаление резултатите от тези „консултации“, често са плачевни, а понякога и доста скъпи. Особено що се отнася до правните консултации, които често правят излизането от „имотна измама“ почти невъзможно. И това само, защото сте спестили една комисиона за адвокат!

Опитват се да забогатеят бързо

богати страни

Много хора си мислят, че ще купят един имот, после цените ще скочат бързо и ще го продадат. Това може да стане, но може и да не стане. А шансовете да купите един имот и да не можете да го продадете дълго време, след което да реализирате загуба от инвестицията си – са големи.

В САЩ например, на един от най-големите и ликвидни пазари, добрите инвеститори в недвижими имоти, които се занимават само с това, правят средно между 50 000 и 80 000 на година от сделки с имоти. А сега помислете си какви точно са вашите шансове?

Не проучват добре пазара и не си „правят домашното“

Много от инвеститорите скачат на пазара на имоти неподготвени. Те не са направили достатъчно задълбочени проучвания и анализи, нямат представа колко точно ще им струва целия процес на придобиване на един имот, или пък не са си подготвили нещата с кредита.

Dollarphotoclub_62733081_1240-945x629

Последното прави така, че когато открият подходящ имот на добра цена, го изтърват, защото нямат предварително одобрена кредитна линия.

Трябва да имате няколко стратегиии и планове, включително и за излизане от инвестицията. Не всички планове трябва да са базирани на възможно най-добрия изход от една ситуация. Трябва да имате и кризисни планове, или такива, които да следвате, ако нещата излязат от контрол.

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *