четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Водеща / Как да харчите „разумно“?!

Как да харчите „разумно“?!

„Помисли преди да говориш“, е едно от нещата, които много от нас са научили по трудния начин. Перифразиран за света на финансите, този съвет звучи по следния начин – „помисли преди да купиш“.

Всяка покупка, която правим се отразява върху бъдещите ни доходи по направление, че не е спестена сума, която да се капитализира с времето и да повиши бъдещият ни стандарт на живот.

Седем схващания, които ще ви помогнат да забогатеете

Трябва да поставяте въпроса не само за причините за покупките, които правите, но и за скритите разходи, които те понякога носят, особено ако ги правите с кредитни инструменти, които допълнително ги оскъпяват с времето.

Ето шест начина на мислене, на рационалните потребители, които рядко правят емоционални или ненужни покупки:

Правилото 80 към 20

Може и да сте чували за това правило стотици пъти. Съгласно него, в много случаи в живота, 80% от ефектите се постигат в 20% от случаите.

правилото 80 към 20

Един практичен пример, който засвидетелства това правило. Почти всички от нас, носим 20% от дрехите си в около 80% от времето. Не вярвате? Отворете гардероба си и направете проверка. Всъщност правилото може дори да се измести към 90 към 10…

Ако имате бизнес, то много е вероятно 80% от дохода ви да се генерира от 20% от клиентите ви и така нататък.

Та мислете си за това правило, за да не купувате неща, от които ефектът ще е само 20%. Ако смятате, че можете да минете без нещо или неговата покупка не е наложителна, то по-добре прескочете този разход…

Винаги слагайте цена на времето си

времето е пари

Най-вероятно сте чували израза „времето е пари“. Пестите ли обаче пари, т.е.време. Първо трябва да си оцените времето, а после ще започнете да го цените в много по-голяма степен. Когато започнете да цените времето си, няма да го разходвате за неща, от които нямате полза.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *