вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Водеща / Как да инвестирате 1000 лева?

Как да инвестирате 1000 лева?

Много хора отлагат процеса на инвестиране, защото смятат, че нямат достатъчно капитал. Трябва да отбележим обаче, че и 1000 лева са добра сума за начало и не бива да стои в банката и да губи реално от стойността си в среда на рекордно ниски лихви.

Ето как да инвестирате 10 000 лева (според експерти)

А знаете ли с колко е започнал Уорън Бъфет като тинейджър? С 6 000 долара… Или казано по друг начин сумата не е най-важното нещо, важно е да си изградите правилен начин на мислене.

Та ако имате спестени 1000 лева накъде да ги насочите?

Скъпите кредити

Credit cards and newspaper

Почваме разбира се с най-скъпите задължения. Защо? Защото това обикновено са кредитни карти или стоки на изплащане отличаващи се с годишна лихви, често над 15%. Има и един още по-лош вариант, да имате бърз кредит, където ГПР-то обикновено стартира от над 40%.

Или трябва да си мислите, че можете да изкарвате повече на година, за да инвестирате в друго, преди да намалите този род задължения. А подобен резултат в дългосрочен план, повярвайте ни, е доста трудна задача.

Всъщност доходност от над 15% за период от над 20 години е постигната от много малък брой инвеститори по света, които определяме като „гениални“. Не че, изключваме възможността вие да сте от тях. Първо обаче, трябва да го докажете, преди да го сметнете за факт.

В себе си

инвестирайте в себе си

Ако нямате задължения, преди да погледнете към финансовите пазари, е до обмислите възможността дали нямате нужда да повишите квалификацията си. Факт е, че голяма част от хората са с основен източник на доход от заплата.

Не, че ви го препоръчваме за цял живот (защото така не се става богат), но все пак, трябва да имате и „резервен план“.

Да ги поверите на робо-съветник

инвестиции

Технологиите напреднаха толкова много, че има редица приложения, които управляват спестяванията ви вместо вас, или вместо скъпите финансови консултанти.

В допълнение така ще се тренирате, като гледате в реално време, как сложни „финансови алгоритми“, чиито създатели са се опитали да заложат всичко най-добро от съвременните финансови теории, управляват средства. В допълнение тези робо-съветници се отличават с много ниски разходи и често изискват минимални инвестиции.

Едно такова приложение е Betterment. От там таксуват 3 долара на месец, като смятат, че могат да постигнат доходност с 4.3 процентни пункта по-висока от тази на депозитите. Разбира се всички трябва да знаят, че доходността е пожелателна, а не гарантирана.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *