петък , януари 19 2018
Начална Страница / Водеща / Как да намирате добри идеи за бизнес?

Как да намирате добри идеи за бизнес?

Стартирането на собствен бизнес е един от най-добрите пътища към „забогатяването“. Това обаче, в никакъв случай не означава, че този път е лесен, а трудностите започват от първия ден.

Всъщност преди да стартирате собствен бизнес и да се превърнете в един от милионите предприемачи по света, важно е да имате добра идея за бизнес.

„Не бива да чакате добра бизнес-идея да ви падне от небето. Ако искате да стартирате собствен бизнес, трябва сами да намерите идеята. И това може да не е уникална идея, тя може да е една от многото, които вече са налице на пазара“, според Рамит Сети, основател на GrowthLab.

Пет типажа, обречени на неуспех в предприемачеството

„Започнете с набор от идеи, относно това в какво сте добър. Не трябва всичко да е перфектно, просто трябва да започнете от някъде. Можете да стартирате от формиране на идеи в три основни направления“, съветва Сети.

печалба

Първата категория според автора е на база на уменията които имате. Като например владеенето на няколко чужди езика, или пък изключителна комуникативност.

Вторият източник на идеи може да е опитът, който сте имали.

И третият източник – препятствията и трудностите, които сте преодолели по пътя към някаква цел.

„Това е началото по пътя към намиране на подходящата бизнес идея. За съжаление обаче, повечето хора спират до там“, коментира още Сети.

Следващата стъпка също е много важна. Тя включва да прецените дали вашата бизнес-идея е добра?

„Нека да започнем с това. Повечето от идеите не са добри. Но в това няма проблем. Номерът между това да се отделят добрите от лошите идеи е като ги тествате“.

Сети предлага тестването да стане с приятели и познати. Попитайте ги биха ли ползвали определени продукти и услуги, които смятате, че можете да предлагате. Какво би ги спряло да ги ползват и какво би ги стимулирало? Каква според тях е разумна цена за един продукт, или услуга и др.

Веднъж, когато откриете подходящата за вас бизнес-идея и сте си направили бизнес-план, който е разумен, не се отказвайте в преследването на мечтата си, съветва още Сети.

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *