сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Водеща / Как да станете гениален инвеститор?

Как да станете гениален инвеститор?

Съветът ни към инвеститорите няма как да се опрости повече от това – инвестирайте по-рядко и търсете нормална доходност в рамките на до 20% на година…

Основният проблем на инвеститорите е, че се опитват да превърнат 1000 лева в 100 000 лева. Не че е невъзможно, но тогава инвестиционния ви хоризонт трябва да е нещо от рода на 20 години и дори повече.

Как да сте успешен инвеститор, съветва експерт без загуба от 30 години

Дори и това изглежда доста трудна задача обаче, защото изисква годишна доходност от 25% и то в продължение на 20 години. А както също сме споменавали доста често, подобна доходност, за толкова дълъг период са регистрирали много малко инвеститори. Всъщност те се броят на пръстите на двете ни ръце, а тези инвеститори – наричаме „гениални“.

appleBuffett

Не, не ни разбирайте погрешно – вие може да сте един от тях… Това обаче, ще се разбере чак след 20 години. Дотогава, поставяйте си малко по-реалистични цели и бъдете постоянни! В противен случай, поемането на повече от „разумния“ риск може да ви донесе тотални загуби.

Та на въпроса, как трябва да инвестирате, за да имате по-голям шанс да влезете в графата гениален инвеститор след години?

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Някой от великите инвеститори беше казал – основният проблем на търгуващите на фондовите пазари е, че търгуват много често. За да се отървете от това „проклятие“, най-простото което можете да направите е да си представите, че имате определен брой монети (инвестиции), които ще можете да използвате в рамките на година.

монети

Всеки път, когато инвестирате, пускайте по една монета в касичка, за която нямате ключ и знаете, че не можете да си върнете обратно монетата.

Така в много по-голяма степен ще знаете дали една инвестиция си струва да бъде направена, или да я прескочите. Защото ако я направите, най-вероятно няма да можете да направите друга, която ще е по-ценна и с по-големи перспективи за доход.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *