понеделник , март 27 2017
Начална Страница / Водеща / Как да станете гениален инвеститор?

Как да станете гениален инвеститор?

Съветът ни към инвеститорите няма как да се опрости повече от това – инвестирайте по-рядко и търсете нормална доходност в рамките на до 20% на година…

Основният проблем на инвеститорите е, че се опитват да превърнат 1000 лева в 100 000 лева. Не че е невъзможно, но тогава инвестиционния ви хоризонт трябва да е нещо от рода на 20 години и дори повече.

Как да сте успешен инвеститор, съветва експерт без загуба от 30 години

Дори и това изглежда доста трудна задача обаче, защото изисква годишна доходност от 25% и то в продължение на 20 години. А както също сме споменавали доста често, подобна доходност, за толкова дълъг период са регистрирали много малко инвеститори. Всъщност те се броят на пръстите на двете ни ръце, а тези инвеститори – наричаме „гениални“.

appleBuffett

Не, не ни разбирайте погрешно – вие може да сте един от тях… Това обаче, ще се разбере чак след 20 години. Дотогава, поставяйте си малко по-реалистични цели и бъдете постоянни! В противен случай, поемането на повече от „разумния“ риск може да ви донесе тотални загуби.

Та на въпроса, как трябва да инвестирате, за да имате по-голям шанс да влезете в графата гениален инвеститор след години?

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Някой от великите инвеститори беше казал – основният проблем на търгуващите на фондовите пазари е, че търгуват много често. За да се отървете от това „проклятие“, най-простото което можете да направите е да си представите, че имате определен брой монети (инвестиции), които ще можете да използвате в рамките на година.

монети

Всеки път, когато инвестирате, пускайте по една монета в касичка, за която нямате ключ и знаете, че не можете да си върнете обратно монетата.

Така в много по-голяма степен ще знаете дали една инвестиция си струва да бъде направена, или да я прескочите. Защото ако я направите, най-вероятно няма да можете да направите друга, която ще е по-ценна и с по-големи перспективи за доход.

Продължава на следваща страница…

Провери също

губещ

Кои са грешките, които продължаваме да повтаряме, докато не загубим всичко?

Навярно сте чували фразата „остави го да се опари и ще се научи“. И докато …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *