понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Водеща / Как да станете гениален инвеститор?

Как да станете гениален инвеститор?

Звучи ви лесно и прекалено просто? Еми тогава защо да усложнявате нещата?

Следвайте тази стратегия и се пазете от „свръхтъргуване“, което най-вероятно ще ви навлече две неблагоприятни последици. Първо може да влоши съотношението ви риск-доход и второ най-вероятно ще понижава процентът на печелившите ви сделки. Защото практиката сочи, че когато един инвеститор не е напълно уверен в сделката която прави, на база на стратегията която следва, то обикновено греши!

Как стоят нещата за по-активните трейдъри, които не могат да се въздържат от повече сделки на година?

риск печалба

При съотношение риск-доход от едно, т.е. слагат стоповете си на такова отстояние от цената, при което биха си закрили печелившите сделки, то за да са печеливши от търговията, тяхното съотношение на печеливши към губещи сделки трябва да е над 50%.

Ст. Друкенмилър: Ето така се става феноменален инвеститор

Да кажем, че този тип трейдъри гонят доходност от 2% от сделка. На тях ще са им необходими 50 сделки на година, за да достигнат заложената цел от 20%. От тези 50 сделки 30 ще са печеливши по 2%, или доходност от 60%, а 20 ще са губещи от по 2%, или загуба от 40%. В крайна сметка резултатът ще е доходност от 20%. Т.е. трябват ви 50 монети.

Ако 20% ви се виждат малко на година ще кажем само следното. Ако успявате да ги правите в продължение на 20 години и стартирате с капитал от 10 000 лева, то в края на периода ще разполагате с цели 383 376 лева…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *