вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Водеща / Как да управлявате парите си, според водещ на комедийно шоу

Как да управлявате парите си, според водещ на комедийно шоу

Джон Оливър е водещ на комедийно шоу. Той обаче, предлага някои доста разумни неща, по отношение на това как хората да управляват средствата си. Ето ги и тях:

1. Преди да прибегнете до бързи кредити, бъдете абсолютно сигурни, че нямате никакви други опции

Този род кредити са изключително скъпи. В среда на силен спад на лихвите по потребителските кредити, последните са за препоръчване, ако сте решили да направите покупка, която не се позволява от бюджета ви.

бързи кредити

Лихвите по потребителските кредити са в пъти по-ниски, в сравнение с тези на „бързите кредити“, а условията и времето им за отпускане вече далеч не са толкова стриктни и дълги.

Как да не хвърляте пари на вятъра

Тук нашият екип може да добави и покупките на стоки на изплащане. Малката сума, която трябва да връщате на месец, може и да ви се струва привлекателна, но все пак става въпрос за оскъпяване, често над 20%. Приемете това като лихва, която ще платите за удобството. А защо да не изтеглите потребителски кредит с лихва от 7% например, вместо да плащате 20%?

2. Започнете да пестите за пенсиониране веднага, или направете машина на времето и започнете да пестите преди 10 години, ако е възможно

Колкото по-рано започнете да пестите за пенсиониране, толкова по-малко ще трябва да заделяте, за да постигнете пенсионните си цели.

пестене за пенсиониране

Според изследване от 2014-та година на Center for Retirement Research в университета в Бостън, 25-годишен трябва да заделя едва 15% от дохода си за да се пенсионира с адекватни спестявания на 62 години.

Искате ли да живеете нормално след пенсия?

Ако стартът на спестяването се отложи за 35 годишна възраст, то този процент нараства до 24%. Тези, които стартират да пестят от 45-годишна възраст, ще трябва да заделят вече 44% от дохода си или близо половината от това, което заработват.

3. Инвестирайте в нискоразходни индексни фондове

Това е един от най-ценните съвети на водещия. Може би той до голяма степен е „изплагиатстван“ от инвеститори като Уорън Бъфет и Джак Богъл, но това не го прави по-малко важен. Това е един от най-удачните начини за инвестиране на пазара. При това на много ниска цена.

index vs mutual fund

Според изследване на нобеловият лауреат Уилиам Шарп, ще трябва правилно да познавате в 82% от случаите, ако се опитвате да подберете най-подходящия момент за инвестиране, за да постигнете същата доходност като на стратегията „купи и дръж“. Смятате ли, че можете да постигнете такъв процент?

Как да станете по-добър инвеститор?

В допълнение при активната търговия със сигурност ще имате и далеч по-големи транзакционни разходи, които сериозно ще ядат от доходността ви.

Нискоразходните фондове, поддържат разходите си ниски, благодарение на това, че не наемат много портфолио-мениджъри и следват ясна и разбираема стратегия за инвеститорите.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *