неделя , юни 25 2017
Начална Страница / Водеща / Как да се предпазите от инфлация? (когато се появи)

Как да се предпазите от инфлация? (когато се появи)

Помните ли хиперинфлацията в края на миналия век? Само 17 години по-късно, което си е сравнително кратък период при дългосрочните икономически цикли, се радваме на близки до нулата инфлационни нива и като че ли сме забравили напълно, че цените могат да се повишават с всеки ден.

inflation-and-deflation-graph

Не, не става въпрос, че отово ще станем свидетели на трицифрен ръст в цените. Става въпрос за това, че не бива да се успокояваме прекомерно и да смятаме, че инфлацията е нещо от миналото, което никога няма да се повтори.

Три причини да инвестирате в акции

Икономиката се движи на цикли и обикновено периодите на ниска инфлация се редуват с такива с висока.

А как можете да се предпазите от инфлацията, след първите признаци за нейното появяване и в среда на рекордно ниски лихви по депозитите, които едва ли ще се повишат дръстично от настоящите си нива. Ето четири доказани в исторически аспект начина:

С инвестиции в акции

инвестиционни алтернативи

От 1928-ма година насам, широкият индекс S&P 500 се е доказал, като най-добрия защитник срещу инфлацията. Той е носил на инвеститорите среден годишен доход от 11.25% до 2015-та година. Бъдете сигурни, че при първите по-сериозни признаци за инфлация в световен мащаб, индексът ще реагира.

А защо не и инвестиции на БФБ? При ускорена инфлация у нас, какъвто сценарий е много вероятен, българските акции могат да са добра алтернатива за защита от повишението в цените на стоките и услугите.

С инвестиции в недвижими имоти

недвижими имоти

С отчитане на дохода от наеми, недвижимите имоти са друг доказан метод на защита от инфлация. Нещо повече, имотите у нас са донесли на инвеститорите почти същия доход, както и акциите през последните 15 години, в размер на около 9.5%.

Няколко добри причини да инвестирате в имот в момента

Не забравяйте, че при имотите освен да разчитате на доходност от наемите, можете да очаквате и капиталова печалба, при ръст в цената на имотите, което е много вероятно да се случи в период на инфлация.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Какъв тип инвеститор сте?

Задачата на инвестиционните консултанти не е лесна. Когато дават инвестиционен съвет на свой клиент, те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *