понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Водеща / Какъв тип инвеститор сте?

Какъв тип инвеститор сте?

Търгуващи с инструменти с фиксиран доход

bond

В зависимост от политиката на финансовите консултанти, този тип инвеститори са добри или лоши, според критериите на финансовите институции. Тези инвеститори търгуват само с инструменти с фиксиран доход на облигационните пазари. Те обикновено имат по няколко сметки в различни брокери.

Този тип клиенти са добри за финансовите институции, които пласират частни емисии облигации, защото могат да им продадат добри обеми от определена емисия.

Обикновено купуващите облигации са големи инвеститори, често разполагащи със значителен по обем активи. Това е и причината да търсят „сигурността“ на инструментите с фиксиран доход, съответно ниска доходност.

Дейтрейдъри

kartinka11

Това е може би най-трудния типаж инвеститори за финансовите консултанти. Те имат навика да купуват големи обеми от даден актив, като го държат за много кратки периоди от време.

Този тип инвеститори винаги търсят брокери предлагащи много ниски такси и комисиони за хора търгуващи големи обеми. В допълнение, те изискват много време от консултантите и брокерите, като често са съпътствани от претенции за грешки свързани с котировки или други проблеми.

Провери също

6 навика на хората, които са успешни в спестяването

Искате да спестявате, но някак си нещата не ви се получават? Може би проблема е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *