неделя , юни 25 2017
Начална Страница / Водеща / Ето как да си успешен на фондовите пазари!

Ето как да си успешен на фондовите пазари!

За да сте печеливши на фондовите пазари не е необходимо вашите прогнози да са верни на 100%. Нещо повече, познаваемост дори под 50% е достатъчна, за да имате дългосрочен успех, но при едно условие – добре да управлявате риска и сделките ви да са с високо съотношение доходност-риск.

Най-добрите инвеститори, за които никога не сте чували

Това можете да постигнете единствено и само благодарение на предварително зададена стратегия за търговия, която освен друго, да сте си написали на хартия и да я спазвате изключително стриктно и дисциплинирано.

Ключово за крайния ви успех като инвеститор на фондовите пазари е спазването на трите основни правила в инвестирането – дисциплина, дисциплина и пак дисциплина.

NY_stock_exchange_traders_floor_LC-U9-10548-6

Ако инвестирането не е просто на „хазартен принцип“, ако отделяте достатъчно внимание върху него и си поставяте по-дългосрочни цели, то (след като, разбира се, веднъж-два пъти си загубите парите, за да достигнете до правилната рецепта) в крайна сметка ще достигнете до положителен резултат.

Как да се превърнете в гениален инвеститор?

Да кажем, че с времето сте устояли на всички сътресения и вече имате печеливша рецепта за „правене на пари“ или някой ви я е сервирал наготово.

Достатъчно ли е това обаче, да се справяте успешно и да завършвате не просто една година, а всяка (или поне повечето от тях) на положителна територия? Отговорът е, не…

diet

Инвестирането може спокойно да бъде сравнено с диетата. Знаете, че трябва да спортувате и да ограничите храненето, но ефектът ще е положителен само ако спазвате всички правила, които са пределно ясни и то ги спазвате постоянно.

„Само една пастичка няма да навреди“ е психика, която не води до добри резултати. Така е с инвестирането. Когато сте си поставили ясни правила за влизане или излизане от дадена позиция, трябва да ги спазвате.

Вижте още: Дванадесет мисли на Бъфет, обобщаващи всичко за инвестициите, което трябва да знаете

Инвестирането на емоционална основа или следването на инстинктите не води до добри резултати (за справка, огледайте се в резултатите на инвеститори около вас с подобна стратегия).

Като най-абсурдния пример може да се посочи склонността на инвеститорите да се обвързват емоционално с компаниите, в които инвестират.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Какъв тип инвеститор сте?

Задачата на инвестиционните консултанти не е лесна. Когато дават инвестиционен съвет на свой клиент, те …