сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Водеща / Какво търсят купувачите в един имот?

Какво търсят купувачите в един имот?

Покупките на имоти са изключително популярни в момента. Няма как поне няколко от вашите познати да не са си купили имот през последната една година и още толкова да обмислят покупка.

Тези софийски имоти са най-добри за инвестиции?

Какво обаче, търсят купувачите, когато избират жилището си? Ето няколко направления в тази посока:

1. Локацията

boom estate

Три са основните изисквания на купувачите – локация, локация и пак локация. Къде е разположен имота, безспорно е изискване номер едно. Дали наоколо има метро-станция, големи магазини, детски ясли, детски градини и училища, са сред основните критерии, когато купувачите търсят имот.

Търсенето на имот обикновено започва с поставяне на „периметър на интереса“, или няколко квартала и дестинации, в които купувачите са заинтересовани.

Практиката сочи, че обикновено купувачите се обръщат първо към квартали, в които са живели под наем, намира се тяхната работа или са посещавали често, защото в тях живеят техни роднини или приятели.

По отношение на локацията на самия имот, купувачите избягват имоти със северно разположение, крайни апартаменти, имоти на първия и последния етаж, имоти „долепени“ за други сгради, имоти разположени с ориентация към шумни улици и булеварди и др.

2. Максимална площ за бюджета, многофункционално пространство

простор

Веднъж определили в кой квартал търсят и с какъв бюджет разполагат, купувачите искат да разполагат с максимална ползваема площ. Големи коридори, включването на мазе в площта която плащат, или нерационално разпределение на стаите, са сред нещата които не им се нравят.

В допълнение, те предпочитат имоти с няколко спални, макар и с по-малки размери, които да се ползват като детски.

Като бонус може да е наличието на мултифункционални мебели, като например падащи или вградени легла и др.

3. Изпълнени с качествени материали и модерно обзаведени

модерен апартамент

Първото нещо, което всеки потенциален купувач ще погледне е сградата. Как изглежда, изолирана ли е, каква е дограмата, мазилката и т.н. От външния вид на сградата купувачите ще си направят много изводи, включително и за качеството на строителството и материалите вложени в него…

Отвъд това, купувачите ще предпочитат просторни и светли апартаменти с дървени паркети и модерно обзаведени кухни и бани. Всъщност последните две са едни от най-гледаните при покупка на имот. Това е защото първо, ремонтът на тези функционални помещения е най-скъп и второ, тяхното преустройство често е почти невъзможно.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *