понеделник , февруари 20 2017
Начална Страница / Водеща / Какво търсят купувачите в един имот?

Какво търсят купувачите в един имот?

Покупките на имоти са изключително популярни в момента. Няма как поне няколко от вашите познати да не са си купили имот през последната една година и още толкова да обмислят покупка.

Какво обаче, търсят купувачите, когато избират жилището си? Ето няколко направления в тази посока:

1. Локацията

boom estate

Три са основните изисквания на купувачите – локация, локация и пак локация. Къде е разположен имота, безспорно е изискване номер едно. Дали наоколо има метро-станция, големи магазини, детски ясли, детски градини и училища, са сред основните критерии, когато купувачите търсят имот.

Търсенето на имот обикновено започва с поставяне на „периметър на интереса“, или няколко квартала и дестинации, в които купувачите са заинтересовани.

Практиката сочи, че обикновено купувачите се обръщат първо към квартали, в които са живели под наем, намира се тяхната работа или са посещавали често, защото в тях живеят техни роднини или приятели.

По отношение на локацията на самия имот, купувачите избягват имоти със северно разположение, крайни апартаменти, имоти на първия и последния етаж, имоти „долепени“ за други сгради, имоти разположени с ориентация към шумни улици и булеварди и др.

2. Максимална площ за бюджета, многофункционално пространство

простор

Веднъж определили в кой квартал търсят и с какъв бюджет разполагат, купувачите искат да разполагат с максимална ползваема площ. Големи коридори, включването на мазе в площта която плащат, или нерационално разпределение на стаите, са сред нещата които не им се нравят.

В допълнение, те предпочитат имоти с няколко спални, макар и с по-малки размери, които да се ползват като детски.

Като бонус може да е наличието на мултифункционални мебели, като например падащи или вградени легла и др.

3. Изпълнени с качествени материали и модерно обзаведени

модерен апартамент

Първото нещо, което всеки потенциален купувач ще погледне е сградата. Как изглежда, изолирана ли е, каква е дограмата, мазилката и т.н. От външния вид на сградата купувачите ще си направят много изводи, включително и за качеството на строителството и материалите вложени в него…

Отвъд това, купувачите ще предпочитат просторни и светли апартаменти с дървени паркети и модерно обзаведени кухни и бани. Всъщност последните две са едни от най-гледаните при покупка на имот. Това е защото първо, ремонтът на тези функционални помещения е най-скъп и второ, тяхното преустройство често е почти невъзможно.

Продължава на следваща страница…

Провери също

таймиране на пазара

Ето как да таймирате щатския пазар!

Обичате да таймирате пазара? Не сте единствените… Сега ще ви предложим една стратегия за таймиране …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *