събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Водеща / Всеки би искал средствата му да се удвоят…

Всеки би искал средствата му да се удвоят…

Има много хора, които са избрали да инвестират спестяванията си на международните финансови пазари. Повечето от тях или инвестират сами, или са поверили парите си на човек, който има по-добри познания и професионален опит.

Целта на всички обаче е една и съща – да подобрят финансовото си състояние. И докато за едни това може да означава просто да победят инфлацията при поемане на нисък риск, за други – текущ доход от дивиденти всяка година, за трети – най-важна може да е високата доходност. Не се заблуждавайте обаче, каквато и да е целта ви при всички положения ще ви е необходимо време и търпение.

Ако искате да се пенсионирате „беден“ дръжте всичко в кеш и депозити

За да достигнем до целите си успешно, понякога са нужни много години. Голяма част от хората са склонни да чакат търпеливо нарастването на своите спестявания, тъй като знаят, че дългосрочното инвестиране винаги води до добри резултати във времето.

печалба

Има обаче и една друга категория хора, които са „гладни“ за бърз успех. Те са по-нетърпеливи, не се страхуват парите им да са изложени на голям риск, защото знаят, че това е начин за бързо постигане на много висока доходност.

Тези хора не искат да губят от собственото си време в чакане на това как ще се развива света, отделни икономики, или компании – те искат да постигнат дългосрочните резултати, но за кратки периоди от време. Описаната „порода“ инвеститори се разпорежда агресивно със спестяванията си, за да получи най-голямата възможна възвръщаемост.

Ето как да инвестирате 10 000 лева (според експерти)

Тази категория хора, без значение дали говорим за обикновени личности, които се доверяват на другиго, или за самостоятелни трейдъри, обикновено се опитва да удвоява дадена сума пари възможно най-бързо.

Не всеки обаче има знанията и времето, за да постигне това начинание сам. Единственото общо между изброените по-горе, което със сигурност е на лице, е желанието и по-високата толерантност към риск.

мениджър

Много често дори най-агресивните трейдъри доверяват част от парите си на по-опитен експерт, който участва в пазарните процеси вместо тях.
Професионализмът и дисциплината, които се изграждат с годините, прекарани на финансовите пазари, са разликата между постигащите резултати и хората, които просто мечтаят за тях, но не успяват в практиката.

Въпреки огромния риск от загуба на цялото капиталовложение, инвеститорът все пак има доверие, съдържащо се именно в точната преценка на човек, който е преживял всякакви явления на финансовите пазари и има необходимия опит да управлява чужди средства.

Целевата доходност при агресивното търгуване е огромна, понякога дори може да отиде отвъд удвояване на инвеститорските пари за година. Но и рискът е голям. Ето защо трябва да сме напълно подготвени за спецификите на този вид инвестиране и да сме наясно, че желаем да пробваме именно от него, защото в противен случай шансът да изгубим спестяванията си е голям.

Ако тази статия ви е била интересна и искате да научите повече за това как можете да се борите за двуцифрени и трицифрени доходности на годишна база, вижте повече за услугата доверително управление на валутни портфейли.

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *