петък , януари 19 2018
Начална Страница / Водеща / Колко трябва да изкарвате, за да живеете (нормално) в София?

Колко трябва да изкарвате, за да живеете (нормално) в София?

Хората работят, за да изкарват пари. Работата обаче, е свързана и със съпътстващи я разходи. А тези разходи могат да са сериозно перо и да ядат голяма част от заработените средства.

Безспорно София, като столица, се отличава с най-високите доходи за работещите. В нея обаче, разходите за това да работите и живеете са и далеч по-високи.

Търсите тристаен? Ето в кой от водещите градове наемите са най-ниски

Нека да разгледаме колко средно на месец ви трябват, за да сте на нулата или минимума, за да успявате да си посрещнете разходите. Ще разгледаме средно статистическо семейство, както и основните разходи, които то прави за храна, наем и забавление.

разходи

И сумата е… 3 568.45 лева!

Тя е изчислена на базата на статистиката на изданието numbeo.com, даващо информация за разходите за живот в различните градове по света.

Противно на очакванията, най-големия разход е за храна вкъщи. Сумата възлиза на 983.12 лева или около 25% от общия доход.

При хранене навън в около 10% от времето (което е разумно), разходите в сравнително евтини заведения ще добавят нови 574 лева към бюджета.

разходи храна

Или казано по друг начин, разходите за храна вкъщи и навън заемат около 40% от дохода на домакинството. Това е значително по-голям процент, отколкото в останалите водещи градове на света.

Следващият най-голям разход е свързан разбира се с жилището. Тристайно жилище в столицата можете да намерите средно за 693.93 лева наем на месец. Или това са нови 20% от дохода на домакинството.

rent-yeild

Процентът е разумен, предвид на това, че в повечето европейски столици, разходът за наем преминава границата от 30% от дохода, като се получава далеч по-малко жилище.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Един коментар

  1. Абсолютни глупости

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *