събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Водеща / Колко време ще ви трябва за първия милиард?

Колко време ще ви трябва за първия милиард?

Има една карта, на която всяка държава, дори и най-малките искат да присъстват. И това е картата на милиардерите. За съжаление, не откриваме България на тази карта, а причината е, че в страната ни няма човек (поне официално), с нетно багатство в размер на десетцифрена сума.

На картата присъстват съседни страни като Турция, Гърция и Румъния. На най-желаната карта е дори Кипър…

карта на милиардери

Снимка – howmuch.net

Всъщност най-вероятно едва ли можете да си представите колко точно е един милиард лева, долара или евро. Това е едно с девет нули след себе си. Като количество, това са десет палета пълни с банкноти с номинал от 100 валутни единици.

милиард долара

В света в момента има около 1 810 милиардера, според последната класация на изданието Forbes.

Тъжната статистика за това, че България не е включена на картата на милиардерите, за съжаление потвърждава един тъжен факт. Шансовете ви да сте първия милиардер, излязал от България не са особено големи.

Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

Т.е. най-близо до целта да сте първия милиардер в историята на България ще имате, ако случайно сте най-богатия човек в страната, за което отново липсва официална статистика.

Какви са шансовете на хората с висок доход?

Ако работите за 5 000 лева на месец (което означава, че трябва да сте на мениджърска позиция или поне IT-специалист) и заделяте цялата си заплата, т.е. не е ясно как поддържате съществуването си, то при доходност от 20% на година (резултат постиган само от няколко инвеститори в света в дългосрочен план), ще са ви необходими „само“ 44 години, за да достигнете мечтаната цел от един милиард лева.“

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *