събота , май 27 2017
Начална Страница / Водеща / Най-изгодните покупки през различните месеци на годината (I част)

Най-изгодните покупки през различните месеци на годината (I част)

Една от тайните по пътя към богатството е да живеете под възможностите си. И докато това не означава, да живеете ограничавайки се от всякакви покупки, то можете да положете малко усилия и да правите покупките, които са ви необходими, в периоди, когато те са по-евтини.

Скучната тайна на забогатяването е

Най-вероятно сте забелязвали, че определени стоки са по-изгодни през даден месец от годината. Не, това не е плод на вашето въображение, а реалност.

При различните групи продукти има до голяма степен сезонност, която определя дали те са евтини, или не чак толткова.

Ето и кратък наръчник, за това какви стоки да купувате през различните месеци на годината, като ще започнем разбира се с настоящия месец:

Юли

Климатици

Според статистиката, седмият месец на годината е най-добрия от всички, ако обмисляте да си купувате климатик. Тогава големите вериги правят най-значителни отстъпки, за да привлекат всички, които искат да се отърват от лятната жега. Те са наясно, че ако изчакат до август и хората могат да си кажат „лятото свърши“, ще го отложим…

Фитнес карти

фитнес

Тъй като всички отиват на море, фитнесите остават празни. А това ги прави склонни да правят повече отстъпки. В допълнение спортуването на открито също е конкурентна алтернатива за хората, пред това да посещават фитнесите.

Летни дрехи и обувки, аксесоари

Кога е добре да купувате акциите на Apple

Големите летни намаления стартират през юли. Може и през август отстъпките да са малко по-големи, но тогава ще трябва да се надявате, че стоката която сте си харесали няма да е разпродадена, или ще имат вашия размер.

Акции на Българска фондова борса

Традиционно юли и август се отличават със силно представяне в исторически план. Една от причините за това е сезона на дивидентите и годишните общи събрания, които текат с пълна сила.

Август

Училищни помагала

Ако искате да спестите от подготовката на учениците си, то ще трябва да жертвате част от свободното си време през този летен месец. Наистина цените са далеч по-ниски от тези, които ще видите през септември, или малко преди началото на учебния сезон.

училище

Летни дрехи и аксесоари

Последни и най-големи намаления в търговските вериги. Целта е каквото е останало този сезон да се разпродава, независимо на каква цена.

Лаптопи и друга потребителска електроника

10-те най-добри лаптопи на пазара в момента

С предстоящото връщане на учениците към училище и слабия оборот през отпускарския месец, много от големите търговски вериги правят сериозни отстъпки при лаптопите и другата потребителска електроника.

Смартфони

Производителите започнаха да изтеглят представянето на новите си модели с около месец по-рано. Например, според слуховете, новият фаблет на Samsung – Galaxy Note 7, ще бъде представен на втори август. Това означава сериозни отстъпки при стария модел, както и ответен отговор и на останалите водещи производители.

Септември

Лятна почивка

лятна ваканция

Активният летен сезон е свършил, поне по родното черноморие, и цените вече са далеч по-ниски. Могат да се открият оферти с между 20 и 40% по-ниски, в сравнение само с няколко седмици по-рано. Понижение бележат цените и при други популярни морски дестинации като Турция и Гърция, а времето там за плаж е по-подходящо от всякога.

Градинско оборудване

С приключването на лятото и продавачите на оборудване за градини, са склонно да разчистят запасите си, вместо да ги държат до следващата пролет.

Автомобили

Това са най-надеждните нови автомобили

Водещите производители на автомобили, обикновено представят новите си модели, което е свързано със сериозни отстъпки при вече старите такива. В допълнение сериозни отстъпки са налице и при автомобилите, показвани на пловдивския панаир, който традиционно стартира в края на месеца.

Бяла техника

Ако сте изчаквали с покупката на нова пералня, или сушилня, не чакайте повече. Септември излизат новите модели на водещите производители на „бяла техника“, което е свързано със сериозни отстъпки.

Продължава на следваща страница…

Провери също

как да инвестирате

Защо и кога, животът под наем не е „хвърляне на пари на вятъра“

Сред българите все още цари схващането, че животът под наем е хвърляне на „пари на …

Един коментар