неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Водеща / Ето как винаги можем да си останем бедни!

Ето как винаги можем да си останем бедни!

Експертите дават обяснение, кои са тези фактори, които правят така, че никога няма да забогатеете. Ето и основните причини за това:

Попаднали сте в дългов капан

Това вече сме го застъпвали много пъти като тема. Важно е как ползвате кредитите, но също така е важно е и за какво ги ползвате. Най-простият начин за да попаднете в „капана на вечната задлъжнялост“ е като плащате минималната вноска по кредитната си карта.

Игнорирате големите задължения

get out debt

Когато имате просрочие по задълженията си, може да е много изкушаващо да обърнете гръб на всички. Това обаче, няма да реши проблемите ви, дори напротив, само ще ги задълбочи. Вместо това консултирайте се с експерти, говорете с банката си, за да измислите начин как да вкарате личните си финанси в ред. Банката не е ваш враг. Нейната цел не е да ви вземе имота и после да го продава „за без пари“.

Чувствате се безсилни

Най-полезните сайтове по пътя към богатството

Вместо да се вайкате и да бездействате, опитайте се да потърсите други източници на доход. Всичко е във ваши ръце, а ако се чувствате безсилни, няма да си помогнете.

Не приемате съвети как да управлявате личните си финанси

Повечето хора не отделят внимание, за да се образоват и обучават, как по-добре и разумно да управляват финансите си. В интернет има достатъчно информация и при малко време и усилия, можете да станете по-добър в това.

Плащате само с кредити

кредитна карта

Старо правило в личните финанси гласи – „купувайте само това, което можете да платите с парите от джоба си“. Хората приемат виртуалните пари, като нещо нереално и често са склонни да ги харчат за неща, от които нямат нужда.

Слагате днешните си нужди пред бъдещото си щастие

Бедността понякога е наследствена. Давате лош пример на децата си, когато харчите всичко като за последно, без мисъл за утрешния си ден. Но той ще настъпи, при това съвсем скоро.

Не правите спестяването приоритет

Защо на младите ще им е трудно да тръгнат по пътя към богатството?

Да спестявате, трябва да ви е основен приоритет. Автоматизирайте процеса, за да не го мислите.

Не се учите от грешките си

Някои хора повтарят едни и същи грешки, просто защото не искат да променят начина си на живот. Това ги прави обречени на неуспех.

Купувате си твърде голям имот

Малко покупки ще са толкова големи, колкото тази на имот. Ето защо е важно да не си купувате прекалено голям имот, защото рискувате да утежните дълговото си състояние.

Нямате план

Няма как да стигнете до целта, ако не сте начертали пътя към нея. Иначе би било чиста случайност, а успешните хора не разчитат на случайността.

Нямате представа къде отиват средствата ви

create-budget

Основен момент при изготвянето на бюджет е да сте много наясно с разходите си.

Не правите разлика между нужди и желания

Някои хора са като „малките деца“ и когато поискат нещо, просто си го купуват, независимо от положението и възможностите си. Те свършват по един и същ начин – в море от дългове.

Не инвестирате в себе си

Преди да инвестирате в каквото и да било, трябва да инвестирате в себе си. Това включва повишаване на квалификацията ви, придобиване на нови умения, все неща, които ще ви се отплащат цял живот. А когато се капитализира тази инвестиция, става безценна.

Опитвате се да забогатеете бързо

Тези които са се опитали, знаят как свършва всичко…

Не държите документите си в изрядност

Някои хора са небрежни и просто забравят за сроковете, в които трябва да направят определена вноска, защото не са си подредили документите.

Купувате обезценяващи се активи

Financial crisis

Нови автомобили, телевизори, лодки, частни самолети и др. Всичко това са активи, чиято стойност пада с времето. Трябва да правите точно обратното – да купувате активи, чиято стойност се повишава с времето.

Не сте склонни на жертви

Спестяването и инвестициите понякога изискват саможертви…

Нямате други източници на доходи

Успелите винаги се опитват да имат няколко източника на доходи, което до голяма степен ги прави независими.

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *