неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Водеща / Пет причини да бягате като „дявол от тамян“ от пени-акциите

Пет причини да бягате като „дявол от тамян“ от пени-акциите

Пени-акциите са евтини акции, чиято стойност е в рамките на центове за брой. И тъй като те не срещат регулаторните изисквания, няма да ги откриете листнати на борси като NYSE, или Nasdaq.

Вместо това те се търгуват на специални пазари, с по-слаба регулация. Това би трябвало да е първия тревожен сигнал да не посягате към такива ценни книжа…

Трябва да кажем обаче, че този род акции, често са много популярни сред индивидуалните инвеститори и им действат като магнит. Защо ли? Защото, промяна от няколко цента могат да доведат до сериозна инвеститорска доходност.

Как най-често си губите парите на борсите?

Инвеститорите разсъждават така – „Няма да съм дългосрочен инвеститор в акциите на тази компания, просто ми трябват няколко цента ръст, не би трябвало да е толкова трудно!“.

Ето пет причини, да не се подавате на изкушението на „бързото забогатяване“, което между другото може и да е доста трудно, защото изисква желязна дисциплина. И все пак, помислете върху следните няколко неща:

1. Не знаете какво точно купувате

Когато купувате нещо, което е толкова евтино, първият въпрос, който трябва да си зададете е „Защо това е толкова евтино?“.

Повечето пени-акции са на компании, които или не разполагат с почти никакви активи в балансите си, или размерът на дълговете им е в пъти по-голям от тях. С други думи, често са на „крачка от фалита“.

въпросителни

А инвеститорите не бива да забравят, че при фалит, те губят всичко, което са инвестирали, без значение, дали са 100 или 10 000 долара.

В допълнение, предвид на намалените регулаторни изисквания към компаниите, финансовите им отчети често са нерегулярни и не особено надеждни, което носи сериозни заплахи след себе си.

Най-големите търговски загуби в историята

2. Те са трудни за продаване

Сериозно трябва да се замислите върху стратегията си за излизане. Понякога това може да е почти невъзможно или с цената на сериозна ликвидна премия.

пени акции продажба

Ниската ликвидност на този род компании прави така, че често дори не особено големи обеми, да водят до сериозен спад в нивата на акциите им. А знаете ли какво ще се случи, ако имате голяма позиция и спешно се нуждаете от средствата си…

3. Нямат нищо общо с посоката на пазара

пени акции

Ако смятате, че можете да прогнозирате правилно посоката на пазара и дори сте го доказали с добрите си сделки, то пени-акциите са последното място, където бихте искали да бъдете.

Какво е нужно, за да сте успешен на фондовите пазари?

Те почти никога не се движат с посоката на пазара, което е друг основен техен негатив.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …