вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Водеща / Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха дали много, ако можеха да осъзнаят определени неща, но по-рано и без да са загубили толкова много. Ето някои такива уроци, подбрани от експертите от Business Insider:

Ако искате да правите това, което обичате, трябва да работите три пъти по-усърдно от останалите

Повечето хора не стигат до момента да правят това, което обичат, а се задоволяват с това, което другите им казват да правят, или пък се смята за редно. Това често е така, защото не полагат достатъчно усилия.

обичам си работата

„Когато работите това, което обичате, то вие на практика не работите“, е основна теза залегнала във философията на богатите и успелите.

Няма значение какво правите или с какво се занимавате, важно е да обичате работата си. За да ви носи тя обаче и доход, без който няма как да оцелеете, трябва да полагате много повече усилия и старание от останалите хора.

В основата на гнева е винаги страха

Както казва Йода „Страхът е пътя към тъмната страна. Страхът води след себе си гняв, а гневът води до омраза. Омразата пък… до страдание“.

emotions

Почти винаги, когато страдаме, първо си мислим, че е заради нещо отвъд нас, нещо което мразим. И когато се задълбочим отвъд тази емоция, осъзнаваме, че в основата на всичко е гнева. Най-вероятно е нещо, което сме таили твърде дълго време в себе си, без да вземаме мерки.

Нашите ежедневни навици ни оформят в това, в което се превръщаме

Това което правите днес, е стъпка напред към „бъдещото ви аз“. Когато едно и също действие се повтаря и повтаря, то вие започвате да се променяте.

милиардери

Когато действието се повтаря година или две години, или пък пет, то вече може и да не се познаете, защото сте се превърнали в напълно различен човек.

За добро или лошо, ежедневните ви навици ви променят. Затова заложете на добрите такива.

Продължава на следваща страница…

Провери също

6 навика на хората, които са успешни в спестяването

Искате да спестявате, но някак си нещата не ви се получават? Може би проблема е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *