Начална Страница / Водеща / Седемте инвеститорски добродетеля

Седемте инвеститорски добродетеля

Както вече най-вероятно знаете, ако сте опитвали да търгувате на фондовите пазари, основна част от успеха на инвеститорите се крие в това да могат да контролират емоциите си.

В тази насока, определени качества, които инвеститорите притежават, биха могли да им помагат в търговията. Ако ги притежавате, това ще е добре за вас, ако ли пък не, е добре да работите в посока на развитието им. Ето и кои са седемте инвеститорски добродетеля:

1. Предпазливост

риск

Думата произхожда от латински и означава да гледате напред или да виждате напред. Това качество включва възможността да правите преценка на събитията и да вземате решения базирани на интелект, вместо на база на емоции. Логичните инвестиции в много по-голяма степен ще допринесат за дългосрочния ви успех на пазарите.

2. Усърдия

усилия

Постоянството и усилената работа са половината от успеха. Не се хвърляйте към една инвестиция, само защото чуете съвет от някой приятел или видите някой по телевизията да я препоръчва. Положете усилия и предприемете стъпки към това да проучите по-подробно как стоят нещата. Ако не полагате усилия, няма как да сте успешен в дългосрочен план.

3. Търпение

търпени

Това е едно от най-важните качества за всеки инвеститор, който не иска просто да направи един удар, а да има успех в продължение на години. Както казват Богъл и Бъфет, измерването на една инвестиция не става въпрос с дни или седмици, а с години. Историята познава много примери на провалили се инвеститори, които просто не са имали търпение.

4. Смелост

Четири качества на крайно успешните инвеститори

смелост

Да следваш пазара не е същото, като да инвестираш на пазара. В много моменти, пазарът ще е срещу вас. Трябва кураж, за да може да устоявате тези моменти на трудности.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Какъв тип инвеститор сте?

Задачата на инвестиционните консултанти не е лесна. Когато дават инвестиционен съвет на свой клиент, те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *