понеделник , февруари 20 2017
Начална Страница / Водеща / Седемте инвеститорски добродетеля

Седемте инвеститорски добродетеля

Както вече най-вероятно знаете, ако сте опитвали да търгувате на фондовите пазари, основна част от успеха на инвеститорите се крие в това да могат да контролират емоциите си.

Тествай добър инвеститор ли си? И къде грешат масово всички

В тази насока, определени качества, които инвеститорите притежават, биха могли да им помагат в търговията. Ако ги притежавате, това ще е добре за вас, ако ли пък не, е добре да работите в посока на развитието им. Ето и кои са седемте инвеститорски добродетеля:

1. Предпазливост

риск

Думата произхожда от латински и означава да гледате напред или да виждате напред. Това качество включва възможността да правите преценка на събитията и да вземате решения базирани на интелект, вместо на база на емоции. Логичните инвестиции в много по-голяма степен ще допринесат за дългосрочния ви успех на пазарите.

2. Усърдия

усилия

Постоянството и усилената работа са половината от успеха. Не се хвърляйте към една инвестиция, само защото чуете съвет от някой приятел или видите някой по телевизията да я препърчва. Положете усилия и предприемете стъпки към това да проучите по-подробно как стоят нещата. Ако не полагате усилия, няма как да сте успешен в дългосрочен план.

3. Търпение

търпени

Това е едно от най-важните качества за всеки инвеститор, който не иска просто да направи един удар, а да има успех в продължение на години. Както казвт Богъл и Бъфет, измерването на една инвестиция не става въпрос с дни или седмици, а с години. Историята познава много примери на провалили се инвеститори, които просто не са имали търпение.

4. Смелост

Четири качества на крайно успешните инвеститори

смелост

Да следващ пазара не е същото, като да инвестираш на пазара. В много моменти, пазарът ще е срещу вас. Трябва кураж, за да може да устоявате тези моменти на трудности.

Продължава на следваща страница…

Провери също

таймиране на пазара

Ето как да таймирате щатския пазар!

Обичате да таймирате пазара? Не сте единствените… Сега ще ви предложим една стратегия за таймиране …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *