неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Водеща / Шест лъжи, с които се спирате по пътя към успеха

Шест лъжи, с които се спирате по пътя към успеха

Враг номер едно по пътя към успеха, често сме си самите ние. Около нас непрестанно витаят митове и възприятия, на които решаваме да вярваме и които ни пречат сериозно да постигаме мечтите и целите си.

Ето няколко такива лъжи, които си повтаряте:

1. Не знам откъде да започна

„Ако смятате, че трябва да започнете нещо, то значи приемате, че знаете къде е началото. Това обаче, не е начина по който вашия мозък работи“, коментира Чарлс Скот, финансов анализатор и президент на Pelleton Capital Management. „Нещата не са линейни“, допълва още Скот.

this way

Вместо това започнете отнякъде. Ако искате да започнете да инвестирате, вземете една книга, което заглавие ви привлича и прочетете някоя глава от книгата. После прочетете друга, предлага Скот. „Това е старта, който често е препятствието пред много хора“, допълва още експерта.

2. Ще започна утре

Придържайте се към твърдението – „днес е първият ден от остатъка на живота ви“. Това е истината. Винаги ще има утре, така че веднъж ако отложите днешната работа за утре, това протакане може да продължи вечно.

Various hands give each other support

Всъщност, често да си намирате извинение отнема повече енергия, отколкото да стартирате с начинанието си, според финансовият консултант Бенджамин Брандт. Ако искате да постигнете целта да станете финансово независим или да се отървете от дълговете си, направете си списък от задачи за изпълнение.

„Напишете поне три неща, които трябва да свършите днес, независимо от обстоятелствата“, съветва Брандт.

3. Не съм готов да съм толкова успешен

Да вярвате, че промяната е възможна, често прави възможна промяната. Обратното за съжаление също е вярно. Ако смятате, че не сте готов да успеете, то най-вероятно няма да успеете.

бизнес

„Не попадайте в капана на самоубеждението. Помнете – ако го кажете, то най-вероятно ще стане истина“, коментира Брандт.

4. Твърде късно е, изтървах шанса си

conceptual image of an alarm clock showing that you are too late

Никой не се ражда с ключ към успеха. Трябва да го търсите непрестанно, докато не го откриете. И между другото, никога не е късно да постигнете успеха. Важното е да не се отказвате. Не бива също така и да съжалявате за пропуснати възможности. Нови възможности се появяват непрекъснато.

Продължава на следваща страница…

Провери също

таймиране

Не започвайте да инвестирате с малка сума…

Много специалисти ще ви препоръчат да започнете да търгувате с малка сума пари (например 1000 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *