неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Водеща / Девет стъпки към финансовия успех

Девет стъпки към финансовия успех

Няма конкретен и добре маркиран път към финансовия успех и богатство. Има обаче, определени правила в инвестирането, които важат за всички и е добре да сте запознат с тях. Ето десет такива, подбрани от финансовите експерти.

1. Определете рисковия си профил

свръхобещание

Първата стъпка при инвестициите е, да определите степента на риск, която сте склонни да поемете. Обикновено инвеститорите с по-висока толерантност към риск, могат да поемат по-големи дългосрочни флуктоации на пазара. Т.е. могат да издържат на потенциално по-голямо движение срещу тях.

От друга страна хората, които се паникьосват, когато пазарът се понижи минимално, е добре да насочат средствата си основно към нискорискови инвестиции.

2. Разберете връзката риск-доходност

Няколко странни неща, определящи успеха ви

Когато става въпрос за инвестиции, трябва добре да разберете връзката между риска и възвръщаемостта. Традиционно е схващането, че по-голям риск, се свързва с по-големи печалби и обратното – по-малък риск, носи след себе си потенциал за по-малки печалби.

Идеалният вариант за инвеститорите, е нисък риск и висока възвръщаемост. Това често обаче, е почти невъзможно за постигане.

В най-лошия случай е възможно инвеститорите да поемат висок риск, без перспектива за висока възвръщаемост. За съжаление, тези случаи са доста по-често срещани от гореспоменатите.

3. Инвестиционни цели

Инвеститорите трябва да имат ясни и конкретни инвестиционни цели, както и план за тяхното постигане. Дали ще е да пестят за старини, или за образованието на децата си, целите трябва да са добре обосновани и разбити на по-малки подцели.

4. Времеви хоризонт

time

Определяне на времеви хоризонт за инвестициите, директно се свързва с рисковия профил и инвестиционните цели. Това е времето, в които планирате да следвате инвестиционния си план. Младите хора например, могат да са с инвестиционен хоризонт от 20 до 30 години, до момента в който искат да натрупат достатъчно средства за спокойни старини.

Десет мита за инвестирането

5. Типове инвестиционни продукти

Има много и най-разнообразни типове инвестиционни продукти. Сред морето от тях обаче, трябва да подберете тези, които в най-голяма степен отговарят на рисковия профил, инвестиционния хоризонт и поставени цели.

Продължава на следваща страница…

Провери също

черно и бяло

Три съвета за забогатяване от 12 финансови книги

Три са общите съвета, които могат да бъдат извлечени от близо 12 книги за финанси. …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *