понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Водеща / Стратегията на „левово усредняване“ ще ви направи богати?

Стратегията на „левово усредняване“ ще ви направи богати?

Както Уорън Бъфет казва „Купувай, когато другите ги е страх“. Тази стратегия е в основата на успеха и на много други велики трейдъри, като например на Станли Друкенмилър. На корекциите трябва да се гледа като на добра възможност за инвестиране, а не за излизане от пазара.

уорън бъфет

А в момента на БФБ, все още сме във фаза на корекция и всички инвеститори се страхуват. В допълнение при периодично насочване на средства, инвеститорите ще се предпазят от евентуалната грешка да уцелят лош момент за пазара, дори и корекцията да продължи още дълго.

Ст. Друкенмилър: Ето така се става феноменален инвеститор

А трябва да отбележим, че представянето на родния SOFIX далеч не е толкова по-лошо от това на S&P 500, макар и далеч по-кратката му история. Българският индекс на „сините чипове“ е донесъл средна годишна възвръщаемост от малко над 9% от създаването си през 2000-та година, напълно съпоставима с тази на щатския индекс за последните 30 години.

Още причини, защо да изберете SOFIX пред S&P 500?

Измерен спрямо SOFIX, щатският индекс е струвал 3.75 пъти SOFIX преди година и половина. За сравнение към днешна дата, индексът SOFIX се нанася 4.65 пъти в широкия щатски индекс. Или SOFIX е относително по-евтин, спрямо щатския бенчмарк.

За сравнение, когато SOFIX достигна своята най-ниска стойност през 2011-та година, той се нанасяше 4.2 пъти в щатския индекс, а когато S&P 500 бе при рекордно дъно през 2009-та година, нанасянето бе едва 1.7 пъти.

Или казано по друг начин, в момента щатският индекс е при може би най-високото си съотношение, при което се търгува, спрямо SOFIX.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *