петък , февруари 23 2018
Начална Страница / Водеща / Стратегията на „левово усредняване“ ще ви направи богати?

Стратегията на „левово усредняване“ ще ви направи богати?

В допълнение можем да кажем, че S&P 500 се търгува в момента при нива над три пъти по-високи от дъното му през 2009-та година, докато родния SOFIX е едва един път и половина над дъното си.

Чудото на БФБ се случи на 4-ти август!

софикс

Ако сравним финансовите съотношения, при които се търгуват двата индекса, везната също накланя в посока към инвестиции на БФБ. Съотношението цена-печалба на родните компании е малко над 9, при средно 24.7 за S&P 500. Сравнение сочи, че преди година съотношението на щатския индекс е било 21, докато това на SOFIX – 12.85.

Пет причини да купите акции на БФБ и да ги забравите до края на 2017-та година

Трябва да отбележим и факта, че през последните близо седем години, индексът S&P 500 е в „бичи тренд“ без корекция от 20% през този период. В същото време родният индекс отбеляза корекция от над 20%, като все още е по-близо до най-ниските си стойности, отколкото до най-високите.

И накрая трябва да отбележим, че ако спестявате и планирате да живеете в България, то добре е да спестявате в левове. Така ще се предпазите от валутния риск, който ще поемете от инвестиции в щатския индекс. А той може да е значителен…

Потенциално поевтиняване на долара спрямо еврото, би могло да изяде основна част от спечеленото, при потенциален ръст на щатския индекс.

Как можете да приложите на практика тази стратегия и какво да очаквате от нея?

Ако започнете с 1000 лева и заделяте по 100 лева на месец, при залагане на 9% годишна възвръщаемост в инвестиция в индексен фонд базиран на SOFIX, то след 25 години можете да очаквате средствата ви да са се превърнали в 114 391 лева. Една сума, която евентуално може да подсигури спокойните ви старини…

  • материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на валута

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *