събота , януари 20 2018
Начална Страница / Водеща / Сигурни начини бавно да убиете кариерата си

Сигурни начини бавно да убиете кариерата си

За повечето хора, средствата от заплата са основен източник на доход. И ако не искате „ със сигурност да убиете кариерата си“, или пък бъдещето си издигане в компанията има неща, които определено не трябва да правите. Ето някои от тях, които може да правите без да осъзнавате:

Не се адаптирате към фирмената култура

етика

Всяка компания си има определени норми на поведение, които са се наложили и които работещите в нея трябва да спазват. Ако не ги спазвате, то постепенно ще се превърнете в „аутсайдер“, или човек без никакви шансове да расте в корпоративната стълбица.

Това са най-необходимите качества, ако искате високоплатената работа

Винаги си намирате извинение

Със сигурност имате поне един човек в екипа, който винаги си намира извинение, или винаги някой друг му е виновен за нещо. Най-вероятно вие и всички останали страните от този човек, а мениджмънта избягва да му делегира права и възлага отговорни задачи. Тези хора със сигурност убиват кариерата си.

Вършите минимума, който се изисква от вас

напускане на работа

Дори и винаги да спазвате крайните срокове по възложена ви задача, правите само това, което покрива минималните изисквания. Това с течение на времето се забелязва не само от вашите колеги, но и от вашия ръководител. Кажете сбогом на шансовете си за повишение.

Не спазвате обещаното

свръхобещание

Ако често обещавате повече от това, което можете да направите или правите, това също е „убиец на вашата кариера“. Да си спазвате обещанията е критично за това, да получите благоволението на колеги и ръководство. По-добре е да обещавате по-малко, но да правите повече.

Вие сте песимиста

Разбира се не всички са оптимисти. Ако вие обаче, сте от песимистите в компанията или тези които винаги виждат нещата в „черни краски“, не разчитайте да изградите голяма кариера. Никой не делегира права на хора, които се съмняват в успеха.

Това са качествата на успешните предприемачи

Игнорирате колегите си

Съвременната бизнес среда изисква здрава работа в екип. Затова, ако не сте екипен играч и това се забелязва от всички, то шансовете ви за успех в кариерата не са особено големи.

Продължава на следваща страница…

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *