четвъртък , март 30 2017
Начална Страница / Водеща / Сигурни начини бавно да убиете кариерата си

Сигурни начини бавно да убиете кариерата си

За повечето хора, средствата от заплата са основен източник на доход. И ако не искате „ със сигурност да убиете кариерата си“, или пък бъдещето си издигане в компанията има неща, които определено не трябва да правите. Ето някои от тях, които може да правите без да осъзнавате:

Не се адаптирате към фирмената култура

етика

Всяка компания си има определени норми на поведение, които са се наложили и които работещите в нея трябва да спазват. Ако не ги спазвате, то постепенно ще се превърнете в „аутсайдер“, или човек без никакви шансове да расте в корпоративната стълбица.

Това са най-необходимите качества, ако искате високоплатената работа

Винаги си намирате извинение

Със сигурност имате поне един човек в екипа, който винаги си намира извинение, или винаги някой друг му е виновен за нещо. Най-вероятно вие и всички останали страните от този човек, а мениджмънта избягва да му делегира права и възлага отговорни задачи. Тези хора със сигурност убиват кариерата си.

Вършите минимума, който се изисква от вас

напускане на работа

Дори и винаги да спазвате крайните срокове по възложена ви задача, правите само това, което покрива минималните изисквания. Това с течение на времето се забелязва не само от вашите колеги, но и от вашия ръководител. Кажете сбогом на шансовете си за повишение.

Не спазвате обещаното

свръхобещание

Ако често обещавате повече от това, което можете да направите или правите, това също е „убиец на вашата кариера“. Да си спазвате обещанията е критично за това, да получите благоволението на колеги и ръководство. По-добре е да обещавате по-малко, но да правите повече.

Вие сте песимиста

Разбира се не всички са оптимисти. Ако вие обаче, сте от песимистите в компанията или тези които винаги виждат нещата в „черни краски“, не разчитайте да изградите голяма кариера. Никой не делегира права на хора, които се съмняват в успеха.

Това са качествата на успешните предприемачи

Игнорирате колегите си

Съвременната бизнес среда изисква здрава работа в екип. Затова, ако не сте екипен играч и това се забелязва от всички, то шансовете ви за успех в кариерата не са особено големи.

Продължава на следваща страница…

Провери също

спестяване

Ето как стигнахте до „мизерната“ държавна пенсия…

Има много добра възможност да не забогатеете… (да не достигнете заветните спестявания от един милион …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *