вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Водеща / Защо ви трябва доходност над 10%?

Защо ви трябва доходност над 10%?

Лихвите по депозитите удариха дъното… Инвеститорите не могат да се надяват на лихви по-високи от 1%, като петте водещи по активи банки начисляват дори далеч по-ниски лихви по депозитите си от посочения процент.

Ето как да инвестирате 10 000 лева (според експерти)

При 1% лихва по депозита за сумата от 1000 лева, депозантът ще получи 1010 лева след година. След удържане на таксите по поддържане на сметките, които често са в диапазона на 1-2 лева на месец, или 12-24 лева на година, сумата която ще се получи след 12 месеца вече е под първоначално внесената!

В среда на рекордна депозитна база, ясно е, че е време спестяващите да се оглеждат за нови инвестиционни алтернативи.

ниски лихви

Добрата новина е, че родните финансови компании, осъзнавайки тази нужда, започват да предлагат все повече и разнообразни инвестиционни продукти, ориентирани към нуждите на инвеститорите с различни рискови профили.

Има продукти за хора, търсещи по-голяма сигурност, като например балансирани фондове, които инвестират основна част от средствата на паричните пазари и по-малка част на фондовите пазари, както и продукти насочени към по-рисково ориентираните инвеститори, целящи по-висока доходност.

Защо да търсите по-висока доходност?

Единственият ви шанс да се пенсионирате спокойно, или да станете милионер, е ако спестяванията ви се капитализират с по-високи годишни темпове.

милион долара

При реализиране на доходност от 10% на година, сумата която трябва да заделяте на месец, за да се пенсионирате милионер (ако започнете да пестите от 18-годишна възраст и спестявате до 65 години), е 91.45 лева. Това прави близо 3 лева на ден (горе-долу колкото струва половин кутия цигари).

Ако намалите доходността наполовина, до 5%, то сумата, която ще трябва да пестите на месец, вече нараства до значителните 458 лева или близо пет пъти повече. В случай, че намалим доходността още – до 2%, то заделяната сума нараства до 1 075 лева на месец. Това е една вече непосилна за повечето хора сума…

Или казано по друг начин, трябва да се търси добра възвръщаемост, ако искате средствата ви да набъбнат до една добра сума за подсигуряване на спокойни старини.

В светлината на гореспоменатото ще представим една нова и до скоро отсъстваща от българската сцена инвестиционна възможност. Става въпрос за доверително управление на средства и то не къде да е, а на най-големият и ликвиден пазар в света – валутния.

Защо тази услуга е интересна?

На първо място, защото тя е ориентирана към инвеститори, търсещи доходност между 10 и 20% на година (поне такива са целите на мениджърите, които управляват средствата). Или, ако те успеят да постигнат инвестиционната си цел в дългосрочен план, то шансовете ви да се присъедините към клуба на милионера е много по-голям.

инвестиции

На второ място, доверителните управления, насочени към валутните пазари, са относително рядко срещани и до миналата година нямаше такава услуга на българския пазар, зад която да застанат реални хора от уважаваните инвестиционни компании с лицата си. Една такава инвестиция би ви позволила да печелите независимо дали се намираме в криза или не. За сравнение, стандартните инвестиционни фондове в акции, носят доход на инвеститорите само когато пазарът върви нагоре.

Клиентите на доверително управление на валутни портфейли не плащат, когато внасят и теглят средства, както и когато довнасят суми. В същото време сумата, която е необходима, за да стартирате или да тествате услугата, е минимална, едва 1000 евро или долара.

Този продукт се предоставя от регулиран инвестиционен посредник с над 20 години опит в търговията, носител на над 15 отличия. В реално време можете да следите как се управляват средствата ви, 24 часа на ден и седем дни в седмицата.

И накрая комисиони плащате само, ако имате печалба…

Как портфолио-мениджърите възнамеряват да постигнат амбициозната цел, която са си поставили?

Ако можете да отделите сумата от примерно 5 000 долара, то ще можете в максимална степен да се облагодетелствате от методологията за управление на риска. Те ще се управляват от двама мениджъра, като 10% от сумата ще подлежи на агресивното управление на единия от тях, а 20% на консервативния стил на другия. Останалите 70% ще се управляват съвместно, с цел по-голям контрол на риска и избягване на индивидуални грешки.

Методологията и железните правила за търговия са изградени следствие на тестването на стратегията още от април 2013-та година насам.

Ако тази възможност ви се струва интересна, вижте повече информация за нея ето тук.

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *