четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Водеща / Защо да инвестирате в злато в момента?

Защо да инвестирате в злато в момента?

Моментът да си купите злато, е може би по-добър от всякога. Ето няколко причини в подкрепа на тази теза:

Първо, след ръста му със 17% през първите три месеца и най-добрия старт на годината за метала от над 30 години насам, златото поевтиня. То загуби около 7% от върха си, постигнат през април.

gold_0302

А корекциите са изключително подходящ момент да се включите в пазара. Както казва Бъфет, корекциите са хубаво нещо и трябва да се използват не за излизане, а за влизане в пазара.

Вижте още: Защо златото може да продължи да поскъпва?

На второ място златото е добро за покупка, като защита от потенциален срив на фондовите пазари. Въпреки, че щатските индекси са близо до рекордните стойности, те много бързо могат да променят посоката си, при неуспешен тест на върховете.

gold money

Историята сочи, че златото е единственият актив, представящ се добре при борсови сривове (поне в 50% от случаите). Така, че ако искате да се застраховате или да избягате от спада в цените на активите, които са по-корелирани отвсякога, златото е сред малкото ви алтернативи.

Златото може да е спасението от лудостта на централните банки по света. В свят на рекордно печатане на пари и потенциален изход от голямата задлъжнялост на водещите правителства по света, единствено с обезценка на дълговете (с инфлация), парите могат да загубят своята стойност. А златото да поскъпне невероятно…

В допълнение, златото е ограничен ресурс. Според изследвания, наличните му запаси ще бъдат изчерпани след двадесетина години. Един въпрос – какво би се случило, ако в един момент всички искат да си купят злато?

gold bank

Още един мотив за покупка на злато е фактът, че водещи централни банки, на страни като Русия и Китай купуват злато, за да се диверсифицират от зависимостта си от щатската валута и щатските дългови книжа.

Изобщо, като цяло моментът да се купува злато, като че ли е по-добър отвсякога.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет да се купува, или продава злато

Провери също

обичам си работата

Седем житейски урока, които щеше да е добре да научим по лесния начин

Животът ни учи на много неща, за съжаление често по трудния начин. Много хора биха …