неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Водеща / 7 причини да плащате винаги първо на себе си

7 причини да плащате винаги първо на себе си

Всеизвестна тайна е, че за да тръгнете по пътя към богатството има една критична предпоставка и тя е – „Плащай първо на себе си!“.

„Нищо няма да ви помогне да натрупате богатство, докато не решите да плащате първо на себе си… Това означава, точно това което значи. Когато изкарате долар, първия човек на който трябва да платите сте самия вие“, според Дейвид Бах.

„Част от това което изкарате, трябва да задържите за себе си. Това не трябва да е по-малко от една десета, независимо колко малка е сумата. Процентът може и да е по-голям, ако можете да си го позволите“, смята Джордж Кларсън, автор на „Най-богатият човек във Вавилон“.

„Средно милионерите инвестират 20% от дохода си всяка година. Тяхното богатство не се измерва с дохода им на година, а с това колко са спестили и инвестирали с времето“, според Рамит Сети, автор на „Ще ви науча как да станете богат“.

И ако все още не сте убедени, че трябва да правите това, ето още седем причини, защо да прибегнете към създаването на навик, винаги първо да плащате на себе си.

1. Създава правилни приоритети

Кое е по-важно от това да финансирате и подсигурите своето бъдеще?

positive-thinking-b

Това е движение в правилната посока и ви помага в поставянето на правилни приоритети. Дали ще е за да купите имот, за семейството си, да изучите децата си в колеж, или за да стартирате така мечтания си частен бизнес, няма значение…

Важно е да плащате първо на себе си, за да можете да осъществите бъдещите си планове и намерения.

2. Лесно е

Да плащат първо на себе си може да стане изключително лесен процес. Ако го автоматизирате, няма да се затормозявате с това и ще се научите да разпределяте останалите средства за всичко останало, или да „живеете под възможностите си“. А това е друга обща черта на много от най-богатите и успешните хора по света.

3. Ще можете да се възползвате от стратегия за „левово усредняване“

compound-interest

Вече представихме, че един от пътищата към богатството, минава през стратегията на „левово усредняване“. Това е модифицирана версия на стратегията за „доларово усредняване“, която е изключително популярна на Запад.

Стратегията на „левово усредняване“ ще ви направи богати?

Тази стратегия ви дава възможност всеки месец да купувате активи за единица средства, което ще направи така ,че да спре да ви „пука“ за моментните цени на активите на финансовите пазари.

4. Това което е накрая, е това което „остава“

Ако оставите да си плащате накрая, то това което ще получавате, може да е това което е останало. Не особено добра стратегия за финансиране на вашето бъдеще.

Продължава на следваща страница…

Провери също

таймиране

Не започвайте да инвестирате с малка сума…

Много специалисти ще ви препоръчат да започнете да търгувате с малка сума пари (например 1000 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *